Protest sindical în Italia după moartea unui muncitor român din construcții

Moartea unui muncitor român în construcții, în vârstă de 52 de ani, survenită în urma unui tragic accident de muncă petrecut în urmă cu 8 zile pe un șantier din Ravenna (Emilia-Romagna), nu a trecut neobservată de sindicaliștii italieni care s-au adunat sâmbătă, 12 februarie, la locul tragedie pentru a protesta împotriva indiferenței patronilor când vine vorba de siguranță în domeniul muncii.

„Gata cu morțile la locul de muncă, patroni asasini”, au scris sindicaliștii cu roșu pe o pânză albă, pe care au întins-o apoi la vedere pe via Carso din Ravenna, în fața șantierului unde și-a pierdut viața conaționalul nostru.

Sindicaliștii italieni pe strada pe care se află șantierul unde Vasile Burcuț a murit. Foto: Corriere Romagna

„Un zidar de origine română, Vasile Burcuț, a murit vineri, 4 februarie, căzând de pe o schelă dintr-un șantier de construcții, o moarte la locul de muncă ce a fost ținută sub tăcere timp de 48 de ore”, au protestat sindicaliștii de la SLAI COBAS.

„Acum ne adunăm în jurul familiei sale îndurerate. Dar este nevoie de o mobilizare permanentă și incisivă pentru a combate masacrul infinit de la locurile de muncă”, au mai adăugat sindicaliștii italieni.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Rezemat de gardul șantierului, în cadrul căruia Vasile a murit, se putea observa un buchet de flori pe care scria „Soția”, deci depus de consoarta românului nostru.

Buchetul de flori depus de soția lui Vasile. Foto: Corriere Romagna

Procurorul Lucrezia Ciriello de la Parchetul din Ravenna a deschis o anchetă pentru a afla cu exactitate dinamica tragediei și pentru a-i aduce în fața legii pe eventualii responsabili.