VIDEO | Proteste violente la Napoli împotriva măsurilor anti-COVID luate de autorități

Proteste violente au avut loc la Napoli în seara de vineri, 23 octombrie, când sute de oameni au ieșit în stradă manifestând împotriva măsurilor restrictive severe adoptate de autorități pentru a limita riscul propagării infecției cu noul coronavirus și al unui nou eventual lockdown.

Protestatarii au răsturnat și incendiat pubele, au distrus autoturisme, au aruncat cu pietre, sticle și petarde. Grupuri de tineri studenți au mărșăluit și o mașină a poliției rutiere a fost atacată de bărbați cu fețe mascate. Forțele de ordine au ripostat cu gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea.

Italia a înregistrat vineri, 23 octombrie, un număr fără precedent de cazuri noi de COVID: peste 19.000 în ultimele 24 de ore. Între timp, mai multe regiuni au adoptat măsura limitării circulației pe timp de noapte, când populația este constrânsă cu mici excepții să rămână la domiciliu.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Guvernatorul regiunii Campania, Vincenzo De Luca, a cerut guvernului condus de Giuseppe Conte un nou lockdown și a anunțat că va închide regiunea. „Suntem la un pas de o nouă tragedie, trebuie să închidem tot. În câteva zile riscăm să avem secțiile de terapie intensivă pline!”, ar fi declarat De Luca.

În urma anunțului, în jurul orei 23:00, în fața sediului Regiunii a izbucnit revolta. Marșul împotriva lui De Luca a fost deschis de banner-ul „Tu ci chiudi, tu ci paghi” (Tu ne închizi, tu ne plătești).

Distribuie acest articol