Proxeneți albanezi aduceau tinere românce, moldovence și albaneze în Italia cu promisiunea unui loc de muncă și apoi le obligau să se prostitueze în rulote

Una dintre rulotele unde fetele erau obligate să se prostitueze

Le promiteau un loc de muncă cinstit în Italia, destul de bine plătit încât să poată trimite bani și acasă în fiecare lună, dar când ajungeau aici erau obligate să prostitueze în niște rulote parcate în periferia localităților Torino, Grugliasco și Rivoli.

Carabinierii de la compania din Rivoli au fost cei care au început ancheta în luna martie 2015, anchetă care a dus la arestarea a cinci bărbați albanezi cu vârste cuprinse între 30 și 32 de ani, acuzați de proxenetism și favorizarea imigrației clandestine.

Anchetatorii, coordonați de procuratura din Torino, au reconstruit activitatea organizației care obliga să se prostitueze 15 fete din România, Albania și Moldova. Câteva rulote parcate în corso Allamano, între localitățile Grugliasco și Rivoli și pe străzile paralele, deveniseră bordeluri. Rulotele au fost observate inițial de rezidenții din zonele unde erau parcate și ei au fost primii care au semnalat autorităților aceste activități suspecte.

Carabinierii au descoperit ulterior că femeile, înșelate cu promisiunea unui viitor decent în Italia, deveneau sclavele organizației albaneze, bătăile și amenințările asupra tinerelor fiind la ordinea zilei.

„Ne-au chemat în Italia pentru a lucra ca bariste”, au declarat fetele citate de ziarul La Repubblica.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Fiecare fată era controlată la vedere de către protectorul său care decidea timpul și modul prestațiilor sexuale. Pentru aceste tinere era imposibil să se împotrivească, mai scrie sursa citată. Cele care au încercat să se revolte împotriva proxeneților, au fost bătute și amenințate până au fost „convinse” să rămână. Toți banii care fetele le câștigau din prostituție intrau în buzunarul proxeneților.

Distribuie acest articol