R. Moldova interzice accesul cetățenilor străini din statele afectate de coronavirus de frica românilor care vor să ajungă în România

Comisia extraordinară de sănătate a Republicii Moldova a anunțat în seara zilei de luni, 9 martie 2020, că va interzice cetățenilor străini care vin din Italia și alte state afectate de epidemia de coronavirus să intre în țară pentru a evita răspândirea virusului. Decizia a fost luată la sugestia președintelui Igor Dodon care consideră că mulți români din Italia vor tranzita Republica Moldova pentru a putea intra în România, în contextul în care guvernul român a blocat toate zborurile dinspre și înspre Italia.

„Nu putem permite ca Republica Moldova să devină zonă de tranzit. Dacă românii interzic zborurile spre România, ei toţi o să zboare la Chişinău şi de aici o să meargă cu maşina”, a declarat Dodon.

Prin această măsură, autoritățile moldovenești interzic companiilor aeriene care operează curse din Italia, Iran, China și Coreea de Sud să mai permită îmbarcarea cetățenilor străini în avion. Astfel, numai persoanele care pot demonstra că sunt cetățeni ai Republicii Moldova vor putea zbura din aceste state spre țara lor natală, conform noilor măsuri.

Comisia extraordinară de sănătate publică s-a mai pronunțat luni pentru sancționarea călătorilor din zone de risc care mint în anchetele epidemiologice îndeplinite la intrarea în țară. În zilele următoare, Comisia va mai decide și dacă va fi suspendat procesul de studii în instituțiile de învățământ sau dacă vor fi interzise evenimentele publice care prevăd participarea unui număr mare de persoane.

În Republica Moldova a fost confirmat un singur caz de COVID-19 până acum, fiind vorba de o femeie care a fost diagnosticată pozitivă la infecția cu coronavirus în cursul zilei de sâmbătă, 7 martie 2020.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
@rotalianul