Vântul a făcut ravagii la Milano, acoperișuri smulse, copaci doborâți și persoane rănite. Rafalele au atins 110 km/h

Acoperișuri smulse de vânt, copaci doborâți la pământ, parcuri închise și probleme în trafic, o grădiniță evacuată și mai multe persoane rănite, acestea sunt consecințele vântului puternic care s-a abătut astăzi asupra orașului Milano și provinciei cu același nume. Rafalele de vânt au atins 110 km/h, menționează Milano Today.

Vântul a smuls și o parte din acoperișul Gării Centrale și din cel al complexului Castello Sforzesco.

Gara Centrală din Milano. Foto: Milano Today

Vântul puternic a smuls și o bucată din acoperișul Gării Centrale (foto Vincenzo Armenio). Pentru a permite tehnicienilor să verifice amploarea avariei, au fost amenajate căi delimitate care permit pasagerilor să intre și să iasă în siguranță din gară. De asemenea, s-au produs inconveniente considerabile la deplasarea trenurilor din cauza ramurilor și trunchiurilor care au căzut pe șine. În zona centrală, rafalele au smuls și steagurile amplasate deasupra intrării în Consiliul Regional din via Filzi.

S-au înregistrat persoane rănite, un bărbat în vârstă de 76 de ani este în prognostic rezervat după ce a fost lovit de un copac în Settala. Alte două persoane, un bărbat în vârstă de 64 de ani și o femeie de 66 au fost rănite în Rho. Aceștia din urmă au fost răniți după ce un copac de peste 20 de metri înălțime s-a prăbușit, în Piazza Libertà din fața gării. Bărbatul este în stare foarte gravă, el a fost transportat la spital în cod roșu, cu traumatisme la nivelul abdomenului și al unui picior.

Copac prăbușit la Milano din cauza vântului puternic. Foto: Milano Today

Alte cazuri de acest fel, mai puțin grave, au avut loc în San Giuliano, cu o femeie de 86 de ani în cod galben. Și la Milano, unde mai mulți pacienți au fost duși în cod verde la diferite spitale.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pompierii comandamentului provincial din via Messina și Agenția regională de urgență (118) au confirmat astăzi la Milano că au primit multe cereri de intervenție: de la Liscate, la Cinisello Balsamo, Pioltello, San Donato, Rho și Settala.

De la nord la sud și de la est la vest provincia a fost în întregime afectată de fenomenul atmosferic. Pompierii au asigurat mai multe acoperișuri din tablă rupte de forța vântului, au tăiat copaci înclinați de rafale sau au îndepărtat structuri nesigure precum antene sau schele.

Autoritățile au închis parcurile și au invitat populația să nu frecventeze zonele cu arbori și să se deplaseze doar în caz de necesitate.

A fost activat și Centrul Municipal de Operațiuni (Coc) pentru monitorizarea și primirea rapoartelor.

Copacii căzuți au deteriorat și rețeaua de alimentare cu energie electrică a tramvaielor ATM, în mai multe locuri sau au blocat drumurile pe care ar fi trebuit să circule autobuzele. Un copac mare s-a prăbușit peste un autobuz, provocând multă frică printre pasageri, dar nimeni nu a fost rănit.

Compania de transport milanez a comunicat evoluția situației direct pasagerilor săi pe Twitter: „Din cauza rafalelor de vânt  unele tronsoane din rețeaua noastră sunt blocate de căderea ramurilor pe cablurile aeriene și pe șine. Pe aplicația și pe site-ul nostru veți găsi informații despre liniile deviate sau înlocuite cu autobuze”.