Ragusa – a încercat să se sinucidă dând foc la propria locuință. Româncă de 56 de ani în stare gravă la spital.

O femeie de cetățenie română, în vârstă de 56 de ani, cu inițialele A. A., rezidentă în via Pozzo Bollente din localitatea Vittoria, provincia Ragusa, a fost internată în spital în această dimineață de 24 ianuarie, 2017, în condiții grave, după ce a încercat în cursul nopții să dea foc la propria locuință, cu intenția de a se sinucide.

Dintr-o primă reconstrucție a faptelor reiese că femeia a îngrămădit în fața ușii de la locuința sa mai multe obiecte de uz casnic, cărora le-a dat foc, apoi a încuiat ușa și s-a închis în mansarda casei.

Sursa foto: Quotidiano di Ragusa

Alertați de vecini, pompierii au reușit să intervină în timp, stingând focul și salvând femeia de la moarte, pe care au găsit-o cu simptome grave de intoxicație cu fum, în mansarda unde se baricadase. În interiorul locuinței pompierii au găsit și două butelii cu gaz, una din ele având chiar robinetul deschis, probabil de către femeia care încerca să-și pună capăt zilelor. Femeia a fost transportată de urgență la spital iar doctorii s-au menținut rezervați în privința stării de sănătate a acesteia.

Mai mulți vecini ai conaționalei noastre au fost interogați de către polițiștii din Vittoria iar din declarațiile lor reiese că femeia suferea de depresie, aceasta trecând nu demult printr-o tragedie, în urma căreia și-a pierdut fiul, iar în după-amiaza zilei de ieri aceasta a avut și o discuție aprinsă cu proprietarul imobilului în care locuia în chirie. În urma acestei discuții cu proprietarul, relatează martorii, femeia ar fi încercat să dea foc la casă și să se sinucidă.

Reamintim, cu această ocazie, tuturor persoanelor care consideră că suferă de depresie sau care cunosc persoane ce suferă de depresie, că în Italia avem la dispoziție linii telefonice și chat-uri online care pot ajuta oamenii să treacă peste aceste gânduri negre sau pot ajuta apropiații acestora să-i îndrume spre alegeri mai bune. Acestea sunt:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
 • Telefono Azzurro (pentru persoane sub 18 ani)
   – http://www.azzurro.it
   – http://www.azzurro.it/chat.html (asistenţă prin chat)
   – Telefon 19696
 • Telefono Amico
   – http://www.telefonoamico.it
   – Telefon: 199 284 284

Vă invităm să citiți, pe această temă, și articolul intitulat ”Depresia ucide! Nu permite depresiei să îți decidă destinul!”, referitor la ”Sindromul Italia” și cum se manifestă depresia în rândul femeilor care pleacă în străinătate, lăsându-și în țară proprii fii pe care mai apoi nu-i mai văd cu anii.

Distribuie acest articol