Rămășițe umane găsite în Italia: probabil ale Larisei, fetița ucisă împreună cu mama ei de fratele vitreg

Retragerea apelor râului Adige, ca urmare a secetei actuale din regiunea Veneto, a făcut posibilă descoperirea unor rămășițe umane care, potrivit anchetatorilor, ar putea fi ale micuței Larisa Elena Mihăilescu, o fetiță de naționalitate română în vârstă de 11 ani, ucisă împreună cu mama ei, Mirela Bălan, în vârstă de 40 de ani, în data de 13 februarie 2016 de către Andrei Filip, fratele vitreg al Larisei și fiul Mirelei. Tânărul, în momentul comiterii crimei, avea vârsta de 20 de ani.

Descoperirea macabră a fost făcută duminică, 6 februarie, de doi sexagenari ce se plimbau împreună cu câinele lor pe malul râului Adige, în Roverchiaretta (Verona). De pe fundul secat al râului au apărut câteva oase, dintre care se distingea o bucată de craniu de mici dimensiuni, care sugerează că a aparținut unui copil și nu unui adult.

Potrivit anchetatorilor, osemintele descoperite ar putea aparține micuței Larisa, ucisă de fratele ei vitreg, Andrei, cu cinci ani în urmă, în casa unde locuia cu mama ei, în via Teiolo, din Albaredo d’Adige. În acea zi fatidică de dinaintea Zilei Îndrăgostiților, după o ceartă care a degenerat, tânărul și-a ucis mai întâi mama, apoi și-a sugrumat și surioara vitregă.

Apoi, ca într-un film horror, Andrei a tăiat cadavrele în bucăți, le-a pus în trei valize și le-a aruncat în râul Adige de pe podul dintre Albaredo d’Adige și Ronco all’Adige. Imediat după crimă, Andrei a fugit în România.

Dar, la întoarcerea în Italia, unde lucra în agricultură, acesta i-a găsit pe carabinieri așteptându-l și n-a avut încotro, a mărturisit cele două crime și a fost condamnat la 30 de ani de închisoare, pedeapsă redusă ulterior la 20 de ani de Curtea Supremă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Acel mic îngeraș cu părul lung și castaniu se integrase perfect în școala elementară, unde profesorii ei au plantat un copac pentru a-și aminti de ea. O parte dintre rămășițele umane ale victimelor au fost găsite în aprilie 2016 de scafandrii pompierilor, la 700 de metri în aval de podul Bonavigo.

Înăuntru se aflau capul și trunchiul badantei românce, ucisă de propriul ei fiu. Membrele inferioare ale ambelor victime au fost scoase la iveală la doar o săptămână după odioasa crimă care a zguduit întreaga Italie, sub podul care leagă Albaredo de Ronco.

Devenit mormântul mamei și fiicei în acea noapte ploioasă din 2016, râul Adige nu a mai returnat de atunci restul din trupul sărmanei copile. Dar acum ar putea și Larisa să aibă o înmormântare adecvată, așa cum s-a întâmplat deja cu cadavrul mamei sale Mirela, adus înapoi în România de fiica ei, Oana Maria Filip, sora mai mare a lui Andrei, și înmormântat în cimitirul din Ghindăoani, un sat din județul Neamț.

Așadar, rămășițele umane găsite duminica trecută la Roverchiaretta ar putea fi ultima piesă din puzzle-ul chinuitor al anchetei. În orice caz, osemintele au fost predate Institutului de Medicină Legală al Policlinicii Veronese din Borgo Roma, unde vor fi efectuate analizele genetice pentru a afla dacă, într-adevăr, aparțin micuței Larisa.