Ramona Dobrinescu – Vise croșetate, chipuri creionate!

Crocheted by Rammy
Crocheted by Rammy

Când am cunoscut-o pe Ramona Dobrinescu,  când am văzut-o pentru prima oară,  am gândit:

“Ce frumoasă și delicată este, ce suflet gingaș și sensibil trebuie să aibă!”

I se vedeau pe chip bunătatea, modestia și în același timp forța ascunsă a unui spirit în aparență fragil. Dădeau pe dinafară! Nu aveai cum să nu le observi!

Mult timp mi-a trebuit să aflu însă, că fata aceasta cu chip de Albă-ca-Zăpada, cu ochii mari și părul negru ca abanosul, transpune toate aceste calități umane în obiecte!
Că frumusețea aia care dă pe dinafară a luat diverse forme, forma unui accesoriu croșetat cu migală sau a unui tablou portret, creionat în cele mai mici detalii! 

Pentru că Ramona creează! Ea dă frumosului interior șansa de a se reprezenta!

A ajuns în Italia, la Roma, 9 ani în urmă împreună cu Iulian, prietenul ei, un om bun care completează viața acestei tinere fete, ocrotindu-i sufletul plin de frumos și sensibilitate.

Era dezorientată,  speriată de imensitatea necunoscutului pe care trebuia să îl înfrunte dar cu speranțe și vise, ca fiecare dintre noi. 

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Tânără dar puternică! Pentru că femeia română nu știe să își plângă de milă, ea se reinventează dacă este cazul, ea știe că trebuie să meargă înainte,  să răzbească, să înceapă de la capăt ori de câte ori este nevoie.

Și Ramona a început! De la capătul firului de ață!

De mică privea cu admirație la mâinile mamei ei care împleteau jucăușe tot felul de lucruri frumoase, ca mai târziu să înțeleagă că nu e un joc și că dacă mai pune pe lângă forța mâinilor și pe cea a minții, a fanteziei, poate da naștere unor obiecte deosebite!
A început astfel să croșeteze tot felul de lucruri, hăinuțe pentru copii, pentru mămici și tătici, obiecte decorative, gentuțe și poșetuțe, papucei, căciulițe, un curcubeu de culori și produse unicat cărora le sporește valoarea bunul gust cu care sunt create!

Fantezia nu-i lipsește Ramonei, îndemânarea nici atât și astea se împletesc cu sensibilitatea unui creator de frumos pe cale de dispariție astăzi, într-un timp al consumismului de duzină, în care, lucrul manual, original, unicat, nu mai este atât de apreciat, unde am uitat să ne oprim în loc în fața unui articol și să spunem:

“Ce frumos,  nu l-am mai văzut pe nicăieri, mă reprezintă și vreau să fie al meu!”

Dar povestea nu se termină aici!
Într-o zi, cu un creion în mână și cu vocația ascunsă pe care nici ea nu știa să o aibă, Ramona a început să deseneze. Dorul ascuns în sufletul ei a început tiptil-tiptil să iasă la iveală. A desenat la început chipul mamei, al fratelui, al bunicului ei drag, care se aflau departe, la mii de kilometri depărtare, ca să continue cu alte portrete expresive, luând naștere astfel o altă pasiune a acestei artiste populare, aș numi-o eu, întrucât nu are nici cel mai mic studiu profesional făcut, totul fiind născut din vocație, interes, fantezie și culoare! O autodidactă care și-a privit mâinile și a hotărât să creeze cu ele ceea ce mintea ei visa!

Și să facă din pasiunile ei o meserie care să îi aducă pâinea de pe masă.

Un singur lucru îi lipsește Ramonei. Timpul!

Niciodată nu îmi ajunge o zi să fac tot ceea ce  îmi doresc, tot ceea ce mi-am propus, eu nu știu să mă plictisesc vreodată!”

Sub cârlionții ăia negrii, sub fața albă cu ochii căprui care te privesc direct atunci când îți vorbesc, se ascunde o comoară, nu un suflet!

Care nu așteaptă să fie descoperită ci ni se dăruiește. Se ascunde un OM cu tot ceea ce implică acest cuvânt scurt dar plin de semnificații atunci când noi înșiși i le dăm.

”Când fac ceva și văd că persoana respectivă poartă cu drag, îmi crește sufletul!” – (Ramona Dobrinescu)

Probabil v-am făcut curioși și acum ați vrea să vedeți și lucrările ei, așadar vă lăsăm să admirați galeria Ramonei, de mai jos, nu înainte de a vă spune că pentru orice comandă doriți, fie că e vorba de un un crochet, fie că doriți să vă vedeți portretul pe hârtie, puteți să o contactați la adresa de email crochetbyrammy@gmail.com sau pe pagina sa de Facebook Crocheted by Rammy.

[wds id=”4″]

Portrete făcute de Rammy

[wds id=”3″]

Croșetaje făcute de Rammy