Răspunsul primit de o femeie română din Italia la o agenție imobiliară: Clienții noștri nu închiriază la străini

O femeie română din Torino a suferit recent un act de discriminare de la proprietarul unui imobil pe care conaționala noastră voia să îl închirieze. „Ne pare rău, dar proprietarul nu dorește să îl închirieze la străini” a fost răspunsul agentului imobiliar.

Potrivit site-ului Torino Oggi femeia română este rezidentă în Italia de peste 10 ani, beneficiază de un contract de muncă și a cerut agenției imobiliare respective detalii despre un apartament pe care voia să îl închirieze în cartierul Pozzo Strada. „Îmi pare rău, doamnă, dar proprietarul nu vrea străini”, a fost răspunsul agentului imobiliar care a explicat poarecum jenat de situație: „Clienții în general nu doresc să închirieze la străini, nu știu de ce, dar din păcate nu este vina noastră.”

Raportul din ultimele zile emis de Observatorul Interinstituțional al Străinilor din provincia Torino a evidențiat modul în care cetățenii non-italieni sunt penalizați sau discriminați în ceea ce privește originea, apartenența religioasă, accesul la servicii precum locuința sau educația.

Raportul a confirmat, de asemenea, că cea mai numeroasă comunitate străină din provincia Torino este cea a românilor (46%), urmată de marocani, chinezi și albanezi.

@rotalianul