Răsturnare de situație în cazul Anicăi Panfile, românca găsită moartă într-un râu din Italia

În zilele următoare va fi predat Parchetului raportul complet al autopsiei asupra corpului Anicăi Panfile, femeia româncă în vârstă de 31 de ani, găsită moartă pe 21 mai, într-un afluent al râului Piave.

Potrivit unor informații neconfirmate, anchetatorii, care îl investighează în libertate pe fostul ei angajator, ar urma din nou pista sinuciderii, informează Treviso Today.

Autopsia sugerează că Anica este posibil să fi comis un „gest extrem”.

Românca, mamă a patru copii, este posibil să-și fi luat viața aruncându-se în canalul Vittoria din Lovadina, conform acestei noi piste a anchetatorilor.

Curentul ar fi transportat corpul până la Spresiano, provincia Treviso, unde a fost descoperit de un pescar.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ancheta este în continuare desfășurare, cu un nou interogatoriu al partenerului femeii, Luigino De Biasi, în căutarea de noi indicii care ar putea susține această teorie.

Anica a lucrat pentru Franco Battaggia, un fost condamnat pentru crimă intenționată și proprietar al pescăriei „El Tiburon” din Spresiano.

În acest caz, Battaggia a fost cercetat în libertate, fiind ultima persoană cunoscută care a văzut-o în viață pe Anica.

Ancheta inițială s-a axat pe suspiciunea de crimă, în parte datorită faptului că victima prezenta o leziune la cap, compatibilă cu o lovitură cu un obiect contondent.

Cu toate acestea, potrivit unor informații neconfirmate, raportul autopsiei, care va fi predat procurorului public Valeria Peruzzo în zilele următoare, ar indica posibilitatea sinuciderii.

Partenerul femeii, audiat de mai multe ori de către anchetatori, a negat însă ideea că problemele financiare ar fi fost suficient de grave încât să o determine pe Anica să ceară un împrumut de 10.000 de euro, o afirmație făcută de fostul ei angajator în timpul anchetei.

Cu toate acestea, investigațiile sugerează că motivele de natură economică ar putea avea un rol în această tragedie, o pistă care se așteaptă să fie confirmată sau infirmată în următoarele zile.

Deși cazul este încă învăluit în mister, anchetatorii sunt hotărâți să afle adevărul despre ultimele momente ale Anicăi Panfile.

Cu toate că autopsia nu a exclus inițial ipoteza omuciderii, descoperirile recente ar putea schimba cursul anchetei.