Ravenna – 11 români arestați cu acuzația de proxenetism. Operau în cel puțin 5 orașe din Italia.

După ce au înrobit zeci de femei, obligându-le să se prostitueze pentru mai bine de un an în cel puțin 5 orașe din Italia, 11 cetățeni români au fost arestați în aceste zile de către carabinierii din Ravenna, declară ANSA (Agenzia Nazionale di Stampa Associata).

În urma unei anchete care a durat mai bine de un an și care avea ca scop identificarea și arestarea membrilor unei organizații de proxeneți care operau pe întregul tronson al străzii Statale 16 Adriatica din Emilia-Romagna, carabinierii din Ravenna au reușit să aresteze 11 din membrii acestei grupări infracționale, 9 dintre ei fiind bărbați și 2 femei.

Investigațiile arată că în internul organizației fiecare dintre ei avea un rol bine definit, împărțindu-se între promotori și afiliați. Organizația opera în cel puțin 5 orașe din Italia, precum Ravenna, Bologna, Lodi, Cremona și Milano.

7 dintre cei 11 români arestați au fost închiși în penitenciar, în timp ce ceilalți 4 sunt aflați sub arest domiciliar în acest moment. Carabinierii au sechestrat, de asemenea, bunuri în valoare de 1 milion de euro, care aparțineau membrilor acestei organizații.

@rotalianul