Recomandări ale Poliției Române de Frontieră pentru românii care se întorc în țară de Paște

Pentru perioada următoare, când mulți români din străinătate se vor întoarce în țară pentru a-și petrece sărbătorile de Paște împreună cu cei dragi, pentru a preîntâmpina apariţia unor aglomerări, Poliția de Frontieră Română face câteva recomandări:

În condiţiile în care, conform estimărilor, cele mai tranzitate puncte de trecere vor fi cele de la frontiera cu Ungaria şi Bulgaria, se recomandă tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

De exemplu, la granița cu Ungaria sunt deschise 11 puncte de trecere și sunt acoperite cu personal toate arterele de intrare și ieșire, în total fiind 52 de fluxuri la intrarea în România și 54 la ieșirea din țară.

Având în vedere că cele mai mari valori de trafic sunt înregistrate în punctele Borş şi Nădlac II, se recomandă utilizarea şi a celorlalte puncte de trecere deschise traficului internaţional de la graniţa de vest, astfel încât să se evite apariţia suprasolicitărilor acestora, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt. De exemplu, în apropierea PTF Nădlac Autostradă se află Punctul vechi de Trecere a Frontierei Nădlac. De asemenea, pe raza judeţului Arad mai funcţionează în regim non-stop PTF Turnu şi Vărşand, iar în judeţul Bihor, pe lângă PTF Borş, sunt deschise permanent PTF Salonta şi Valea lui Mihai.

Reamintim că pentru a veni în sprijinul participanților la trafic, Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat o aplicaţie on-line, disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp, iar valorile afişate pot suferi modificări în funcţie de dinamica traficului în punctul de trecere respectiv, la un moment dat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Anul trecut s-a constatat că în perioada sărbătorilor pascale (01-14.04.2018) au efectuat formalitățile de frontieră pentru aproximativ 2.100.000 persoane, din care 1.000.000 pe sensul de intrare și 1.100.000 pe sensul de ieșire, precum și pentru aproximativ 580.000 mijloace de transport.

Cele mai tranzitate au fost punctele de trecere a frontierei din vestul ţării şi sudul ţării, dar şi cele aeroportuare.

Astfel, P.T.F. Nădlac II Autostrada, de la frontiera cu Ungaria, a fost cel mai tranzitat punct de trecere rutier, de 194.000 persoane și 90.500 mijloace de transport.

La P.T.F. Borş, un alt punct de trecere de la granița cu Ungaria foarte tranzitat, poliţiştii de frontieră au verificat 182.000 persoane și 71.000 mijloace de transport.

Cel mai tranzitat punct de trecere aeroportuar a fost P.T.F. Aeroport Henri Coandă, unde s-au prezentat 428.000 persoane la controlul de frontiera.