Regiunea Lombardia: 500 de euro pentru familiile aflate în dificultate economică din cauza pandemiei de COVID-19

Reprezentanții Regiunii Lombardia au hotărât alocarea unui ajutor de 500 de euro pentru toate familiile care au în componență cel puțin un minor și sunt în dificultate economică din cauza crizei provocate de pandemia de Covid-19. Principala condiție de îndeplinit este ca ISEE (Indicatorul situației economice a familiei) să nu depășească 30 000 de euro.

Se numește Fondo Protezione Famiglia Emergenza Covid-19 și este destinat să vină în sprijinul familiilor cu copii, care au nevoie de ajutor economic în urma pierderii locurilor de muncă sau din cauza scăderii semnificative a activității. Resursele puse la dispoziție de Regiunea Lombardia pentru punerea în aplicare a măsurii sunt de 32,4 milioane de euro.

Condițiile pentru a beneficia de acest ajutor economic ar fi următoarele:

  • rezidența în Italia;
  • familia să fie formată din cel puțin un adult și un copil sub 18 ani (inclusiv 17 ani și 364 zile) aflat în întreținere și rezident la aceeași adresă;
  • ISEE 2021 mai mic sau egal cu 30 000 de mii de euro;
  • reducerea semnificativă activității de lucru sau pierderea locului de muncă după data de 31 ianuarie 2020.

Cererile vor putea fi depuse exclusiv online începând din a doua jumătate a lunii aprilie 2021, accesând site-ul web al regiunii cu ajutorul SPID (Sistema Pubblico di Identità Digitale) sau CIE (Carta d’Identità Elettronica).

Distribuie acest articol