Un restaurant din Italia oferă clienților „aer prăjit”. Este servit ca aperitiv

Restaurantul „Feva” din orașul italian Castelfranco, regiunea Veneto, oferă clienţilor un fel de mâncare ingenios pe bază de… aer.  Numit „aria fritta” („aer prăjit”), acest preparat culinar inedit a fost conceput pentru a evoca celor care trec pragul localului din nordul Italiei o plimbare în natură şi inhalarea de aer curat, după cum susţine maestrul bucătar Nicola Dinato, în vârstă de 37 de ani, potrivit Agerpres.

Preparatul este realizat din tapioca (un amidon delicios extras dintr-o plantă numită Manioc, originară din zona sud-americană) prăjit în baie de ulei şi conţine o aromă specială în urma „infuzării” cu ozon timp de zece minute.

„Pentru a prăji aerul ne-am gândit la un nor de tapioca, pe care îl gătim în cuptor și apoi îl lăsăm să se prăjească. La sfârșit îl înfășurăm în prosoape de hârtie, pentru a elimina toate grăsimile. Lucrul cel mai important” – spune bucătarul citat de Fanpage – „este că în interior adăugăm puțin ozon.”

Deşi preţul afişat pentru o porţie de „aer prăjit” este de câteva zeci de euro, preparatul le este oferit clienţilor gratuit, conform unuia dintre angajaţii localului.

Acesta este „servit drept aperitiv” pentru a le reaminti clienţilor că „trebuie să încerce mereu să îşi umple viaţa cu experienţe reale”, a explicat Dinato pentru publicaţia Tribuna di Treviso.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Nicola Dinato sa născut în anul 1981 în Camposampiero, în provincia Padova. După ce a lucrat o perioadă în străinătate, s-a întors în Italia, lucrând în mai multe restaurante din provincia Treviso. În 2009 a primit premiul Touring Club Italia ca „bucătar în devenire”, iar în 2015 a primit steaua Michelin pentru restaurantul său propriu, „Feva”.