Rețea de hoți români și italieni destructurată în Italia. Furau din supermarketuri și vindeau pe piața neagră

Trei cetățeni români și un italian au fost arestați la Brescia (Lombardia) pentru că au format un grup infracțional care viza comiterea de furturi în diverse supermarketuri, ascunderea, stocarea și revânzarea bunurilor furate, în special produse alimentare scumpe. În același timp, alte cinci persoane sunt cercetate în stare de libertate, relatează Brescia Today.

Intrau în supermarketuri și magazine alimentare îmbrăcați cu jachete largi și având în mâini sacoșe voluminoase, apoi ieșeau după ce furau diverse bunuri de valoare, plătind pentru ele doar câțiva euro. În timpul anchetei denumite „Tacchi” (Tocuri), coordonată de procurorul Alessio Bernardi de la Parchetul din Brescia, carabinierii din Esine au arestat 4 persoane, toate fiind în arest la domiciliu în acest moment.

Datorită acestui mod de operare, cei aflați acum în arest la domiciliu sunt un cuplu de logodnici de cetățenie română, el în vârstă de 22 și ea 21 de ani, ambii rezidenți la Darfo Boario Terme, precum și mama fetei, în vârstă de 47 de ani, rezidentă în Piancogno.

Pe lângă cei trei români, a ajuns arestat la domiciliu și un negustor ambulant în vârstă de 66 de ani, din Esine, cel care a comandat furturile. Acesta primea produsele furate de cei trei hoți și apoi le reintroducea pe piață la negru, prin propria afacere, crescându-și semnificativ profitul.

Furturile erau comise zilnic, iar bunurile furate (în principal produse alimentare scumpe), erau revândute în afara localității sau introduse pe piața neagră locală.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Investigațiile carabinierilor au început în urma unei plângeri făcute de managerul unui supermarket din Sonico. Militarii au identificat imediat cele două mașini folosite de banda de hoți, precum și produsele alimentare furate, ascunse în saci sau sub jachete. În fruntea grupului infracțional se afla tânărul român de 22 de ani. Acesta comitea furturile, transporta bunurile în ascunzători speciale și punea la dispoziția complicilor mașinile sale, pentru transportul bunurilor furate.

Cum spuneam mai sus, alte cinci persoane sunt cercetate în stare de libertate în cadrul anchetei. Este vorba de doi cetățeni români în vârstă de 28 și 22 de ani, ambii din Pian Camuno, aceștia ajutând banda de hoți în timpul primelor furturi din Sonico și Esine. De asemenea, un bărbat de 46 de ani din Piancogno a colaborat cu hoții la ascunderea bunurilor furate, precum și soția și fiica negustorului ambulant din Esine, acestea două ocupându-se de vânzarea cu amănuntul a bunurilor furate.

În colaborare cu NAS (Comandamentul de Carabinieri pentru Protecția Sănătății) din Brescia, polițiștii au percheziționat depozitul negustorului ambulant, unde au găsit și confiscat sute de produse furate.

În timpul percheziției s-a descoperit că, la unele brânzeturi scumpe, ambalajele exterioare erau îndepărtate și apoi erau puse din nou în vânzare ca fiind proaspete și autentice. Astfel, apare și acuzația de fraudă în comercializarea produselor alimentare, prin modificarea denumirilor protejate.

Au fost confiscate și cele două mașini folosite de hoți: un Mercedes coupe în valoare de aproximativ 30.000 de euro și un Fiat Punto.