Rețea de proxeneți români destructurată în Italia. Foloseau metoda „Lover Boy” pentru a obliga tinere românce să se prostitueze

O rețea de proxeneți români, care opera în sudul Italiei, a fost destructurată în aceste zile de către polițiștii italieni, se arată într-un comunicat publicat sâmbătă, 9 aprilie 2022, pe site-ul oficial al Poliției de Stat din Peninsulă.

Potrivit informațiilor făcute publice de autoritățile italiene, 20 de persoane din Bari și alte localități din regiunea Puglia sunt anchetate pentru formarea unei organizații criminale cu scopul de a exploata tinere românce. Printre cei anchetați se află și complici italieni ai proxeneților români.

„Investigațiile, care au pornit ca urmare a unor plângeri depuse de unele victime, au dus la descoperirea unei organizații criminale compusă din cetățeni români, la care participau, în caz de nevoie, și infractori locali, specializată în exploatarea prostituției printr-o metodă binecunoscută la nivel european sub numele de «Lover Boy»”, se arată în comunicatul polițiștilor italieni.

Este vorba despre un sistem prin care tinere femei, cu un profil emoțional și psihologic fragil, în special din cauza mediului familial în care au crescut, sunt ademenite și apoi subjugate până ajung să fie sclavele proxeneților.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Unii dintre cei anchetați aveau tocmai rolul de «Lover Boy», ademenind victimele în România, folosind rețelele de socializare pentru a le arăta fetelor cât de înstăriți sunt ei, alimentându-le astfel iluzia unei vieți mai bune departe de țara lor”, se mai precizează în comunicat.

Odată ce stabileau contactul cu tinerele conaționale, proxeneții profitau de fragilitatea lor pentru a le face să devină dependente de ei și pentru a le manipula sentimentele.

Ulterior, le supuneau unor abuzuri ce aveau loc tot mai des, pe care le prezentau victimelor însă ca fiind „dovezi de iubire” și le constrângeau astfel să-i urmeze în Italia.

În cele din urmă, infractorii reușeau să exercite controlul complet asupra tinerelor victime și le obligau să se prostitueze, toți banii însă intrând în buzunarul proxeneților.

De găsirea unor locuințe în care tinerele românce să-și vândă corpul, precum și de transportul acestora în diferite locații, se ocupau adesea câțiva italieni, în timp ce unele dintre concubinele proxeneților români aveau grijă ca fetele să nu părăsească locuințele și să nu intre în contact cu alte persoane prin intermediul telefonului mobil sau al rețelelor de socializare.

„Investigațiile au început când una dintre victime a fost lovită de o mașină în timp ce se afla singură în stradă, imediat după ce a încercat să fugă de exploatatori, suferind astfel o fractură gravă la piciorul drept. Anchetatorii au constatat că acea agresiune a fost comandată de șeful grupării criminale, cunoscut de victime cu porecla «Il Principe» (Prințul – n.r.)”, informează Poliția de Stat din Italia.

Polițiștii italieni precizează, de asemenea, că rețeaua de proxeneți avea o cifră de afaceri care se ridica la circa 3 milioane de euro pe an.

„Din cei 20 anchetați, 12 au ajuns la închisoare și 5 au fost supuși măsurii de arest la domiciliu”, mai spun anchetatorii.

Ceilalți trei membri ai grupării sunt de negăsit la această oră și sunt căutați de forțele de poliție la nivel internațional.

Distribuie acest articol