Rețea românească de cerșetorie în Italia: Câini și oameni exploatați de cinci conaționali

În centrul orașului Torino, un fenomen îngrijorător a fost adus la lumină în urma unei investigații detaliate efectuate de Poliția locală: utilizarea câinilor în scopul cerșetoriei ca parte a unei afaceri ilegale bine organizate, informează Torino Cronaca.

Această operațiune, dezvăluită recent, a implicat maltratarea animalelor și exploatarea persoanelor vulnerabile, atrăgând atenția publicului și autorităților asupra unei probleme adânc înrădăcinate.

Investigația a început în decembrie 2022, când două persoane au fost semnalate autorităților judiciare pentru falsificarea pașapoartelor și a carnetelor de sănătate ale câinilor folosiți pentru cerșetorie pe străzile din centrul orașului Torino.

Acest lucru a determinat poliția să monitorizeze mai îndeaproape persoanele fără adăpost care apelau la animale pentru a sensibiliza trecătorii.

Eforturile lor de supraveghere au dezvăluit un modus operandi complex și o rotație periodică a cerșetorilor și a câinilor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În centrul acestei scheme se afla o organizație condusă de cinci cetățeni români, dintre care doi au fost denunțați pentru complicitate în organizarea cerșetoriei.

Această rețea aranja transportul periodic al cerșetorilor și câinilor între România și Torino. Câinii, în special metiși de talie mică și medie, proveneau dintr-un adăpost de animale..

Sistemul era atât de profitabil încât fiecare cerșetor putea câștiga între 600 și 800 de euro pe săptămână, plătind în același timp 1.600 de euro organizatorilor pentru transport.

Această practică nu numai că expunea animalele la condiții inadecvate, dar reflectă și o exploatare profundă a persoanelor vulnerabile, forțate să recurgă la astfel de metode pentru a supraviețui.

Descoperirea și denunțarea a douăzeci de persoane pentru diverse infracțiuni, inclusiv maltratarea animalelor, marchează un pas important în lupta împotriva acestui fenomen.

Acțiunea poliției din Torino evidențiază determinarea autorităților de a pune capăt acestui tip de abuz și de a proteja atât drepturile omului, cât și pe cele ale animalelor implicate în această schemă de cerșetorie organizată.

Distribuie acest articol