Rețetă de pască fără aluat, un dulce ușor de făcut care vă va îndulci sărbătorile de Paști

Pasca fără aluat este desertul perfect pentru sărbătorile de Paști. E festivă, se face ușor și este extrem de delicioasă. Nu trebuie decât să amestecați câteva ingrediente și obțineți o pască fără aluat perfectă.

Pentru această rețetă este important să aveți brânză dulce grasă și cu un conținut cât mai scăzut de apă. De asemenea, puteți înlocui stafidele cu fructe uscate sau puteți pune iaurt în loc de smântână.

Ingrediente: 1 kg brânză dulce de vaci; 250 ml smântână; 6 ouă; 250 g zahăr; 6 linguri de griș; 1-2 plicuri budincă de vanilie; 1 plic praf de copt; coajă de la o lămâie; 5 pliculeţe zahăr vanilat; 150 g stafide.

Mod de preparare:

La pasca fără aluat se amestecă mai întâi brânza cu zahărul, apoi zahărul vanilat, coaja de la lămâie, praful de budincă şi praful de copt, smântâna, grişul, stafidele, gălbenuşurile de ou şi albuşurile bătute spumă. Dacă brânza este prea moale se mai poate adăuga griș.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Se tapetează o formă rotundă de tort cu hârtie de copt, se toarnă compoziţia şi se băgă la cuptor. Se lasă aproximativ o oră la copt.

Pasca fără aluat se lasă la răcit în tavă, se pudrează cu zahăr şi se taie când s-a răcit bine de tot.

Distribuie acest articol