Mamă și bebeluș, regăsire emoționantă la două luni după cutremurul din Turcia. A fost necesar un test ADN

O mamă și-a regăsit bebelușul în sudul Turciei, la aproape două luni de la cutremurul devastator care a lovit regiunea, abia după ce un test ADN a confirmat că fetița este fiica ei, a anunțat Ministerul Familiei din această țară.

Potrivit agenției de presă Reuters, micuța de numai trei luni și jumătate, supranumită „minunea”, pe nume Vetin, a fost scoasă din dărâmăturile unei clădiri din provincia Hatay, la mai bine de cinci zile de la cutremurul din 6 februarie, fără probleme de sănătate, potrivit unui comunicat al ministerului.

mama-fiica-turcia-adn
Mama și fetița ei reunite în spital. Foto: Ministerul Familiei și Serviciilor Sociale din Turcia via REUTERS.

Ministrul i-a înmânat-o mamei, Yasemin Begdas, la un spital din orașul Adana, abia la 54 de zile după dezastru.

„Reunirea unei mame cu copilul ei este una dintre cele mai prețioase misiuni din lume”, a declarat Derya Yanik, Ministrul Familiei și Serviciilor Sociale.

După ce inițial a fost internată la spitalul din Adana, bebelușa a fost dusă cu avionul prezidențial la Ankara pentru a fi îngrijită de autorități.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Testul ADN a demonstrat că Yasemin este mama ei, iar micuța a fost adusă înapoi în Adana, unde reunirea a avut loc la spitalul care o tratează pe femeie.

Peste 56.000 de oameni au fost uciși de cutremurul din 6 februarie și replicile ulterioare, 50.000 dintre aceștia în Turcia și restul în Siria.

Tatăl și cei doi frați ai bebelușului au murit în cutremur, a precizat comunicatul ministerului.

@rotalianul