Rezultatele ADN au confirmat: Oasele găsite în Italia aparțin Andreei Rabciuc

Resturile umane descoperite într-o casă veche de țară, din Castelplanio, provincia Ancona, au fost identificate ca aparținând Andreei Rabciuc, o româncă de 27 de ani, campioană la tir, dispărută din martie 2022.

Examinarea ADN-ului, efectuată prin compararea cu cel al mamei sale și bazată pe un dinte de-al tinerei, i-a confirmat identitatea.

Anchetatorii se concentrează acum asupra circumstanțelor dispariției Andreei, care a fost văzută ultima dată pe 12 martie 2022, după o seară petrecută cu partenerul ei, Simone Gresti, și alți doi prieteni, în zona rurală a localității Montecarotto.

O piesă cheie în acest puzzle este un mesaj descoperit scris pe o bucată de lemn în apropierea rămășițelor umane, care sugerează o luptă interioară profundă și o posibilă intenție de sinucidere, cu fraze precum „Dacă el nu mi l-ar fi luat, aș fi sunat-o pe mama” și „Vă iubesc”.

„El” ar fi Simone Gresti, iubitul de atunci al tinerei românce, care i-ar fi luat telefonul mobil.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Italianul, în vârstă de 44 de ani, este principalul suspect în acest caz și este investigat pentru omor voluntar, sechestrare de persoană și trafic de substanțe interzise.

Gresti susține că Andreea și-a lăsat voluntar telefonul înainte de a dispărea, dar mesajul găsit ridică semne de întrebare cu privire la această afirmație și adaugă o nouă acuzație la dosarul său, aceea de instigare la sinucidere.

În plus, anchetatorii au confiscat o cariocă neagră, care va fi analizată pentru a determina dacă a fost utilizată de Andreea pentru a scrie mesajul respectiv.

De asemenea, a fost confiscat și un fular recunoscut de Georgeta Cruceanu, mama Andreeei, ca aparținând fiicei sale, deși aceasta nu a putut confirma dacă scrisul de pe lemn îi aparține fiicei sale.

Pe măsură ce ancheta continuă, specialiști precum entomologul Stefano Vanin sunt chemați să determine dacă trupul neînsuflețit a fost mutat sau a fost mereu în casa unde a fost găsit.