Rezultatele alegerilor parlamentare 2016. Cum s-a votat în diaspora.

Rezultate alegeri parlamentare 2016, astăzi, la ora 8.00, ora României:

PSD a obținut la Senat 46,09% dintre voturile exprimate la alegerile parlamentare de duminică și la Camera Deputaților – 45,9%, în timp ce PNL a obtinut la Senat – 20,26%, iar la Camera Deputatilor – 19,88%, dupa procesarea a 99% dintre voturi.

Surpriza acestor alegeri este USR, care a reușit să obțină un procent de aproximativ 9% la nivel național.

UDMR își păstreaza locul în Parlament, în timp ce ALDE este așteptat să formeze majoritatea cu PSD.

Partidul fostului președinte Traian Băsescu, PMP, și-a obținut cu mari emoții accesul în Parlament, având un procent de puțin peste 5%.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La nivelul județelor, PNL le-a câștigat pe trei dintre ele, UDMR, pe 4, iar restul au aparținut PSD. Social-democrații au ieșit pe primul loc și în Capitală, cu un scor de aproximativ 40%.

În diaspora, lucrurile au stat însă total diferit. PNL a obținut locul 1, cu 28,7% din voturi, în timp ce USR s-a clasat pe 2, cu 26,9% din voturi.

Biroul Electoral Central (BEC) precizează că în Republica Moldova au votat 30.645, în Italia – 16.201, în Spania – 12.084, în Marea Britanie – 10.178, în Germania – 6.693, în Franţa – 4.113, în Belgia – 3.220, în Ungaria – 2.059, în Austria – 2.116.

Astăzi, cetățenii au făcut diferența între vorbe și realitate, între manipulare și adevăr. Au votat pentru creșterea economiei, pentru mai mulți bani în buzunarele lor, pentru taxe și impozite mai mici, pentru sprijin pentru oamenii de afaceri, pentru ca tinerii să aibă locuri de muncă bine plătite și să ajungă mai repede în clasa de mijloc. Au votat, de asemenea, pentru readucerea la viață a satului românesc, pentru a ne hrăni din ceea ce produce pământul nostru și nu din importuri de proastă calitate. Votul de astăzi ne mai arată că românii vor să se simtă acasă, în țara lor, și eu vreau ca România să fie o casă bună pentru toți românii”, a declarat Dragnea, la sediul PSD din Băneasa.

- Continuarea după publicitate - zandra.ro%20

“Ziua alegerilor s-a încheiat. Este o victorie incredibilă pentru un partid care a luat naștere în urmă cu doar 6 luni. Le mulțumesc tuturor celor care ne-au votat, celor care au strâns semnături, au donat pentru noi sau care au ieșit în stradă pentru USR. Tot ce ați făcut pentru noi cu atât entuziasm și cu atâta bună credință ne obligă. Reprezentanții noștri în Parlament au datoria să își țină promisiunile din campanie, iar noi, ca partid, să continuăm să creștem pe aceleași coordonate: integritate și competență. Mulțumesc!”, a scris Nicușor Dan, liderul USR, duminică seară, pe Facebook.