Rezultatul autopsiei bărbatului mort după protestul din 10 august de la București

Medicii legiști au stabilit cauza morții lui Ilie Gâzea, protestatarul care a participat la evenimentul din 10 august din Piața Victoriei.

Protestatarul de 62 de ani, din Turnu Măgurele, a murit la spitalul din Alexandria din cauza unei hemoragii digestive. Pro TV susține că aceasta este cauza care a fost scrisă pe certificatul emis de medicii legiști după efectuarea autopsiei, conform unor surse judiciare.

Bărbatul a făcut analize în luna februarie și chiar o biopsie care a stabilit că avea probleme medulare, măduva hematogenă era hipercelulară și avea puține trombocite, conform aceleiași surse.

Nu se știe deocamdată dacă acele gaze lacrimogene l-au afectat, însă acest aspect va fi stabilit în urma unei anchete.

Ilie Gâzea, românul mort după protestul din 10 august unde a inhalat gaze lacrimogene. Foto: Andreea Balaurea

Șeful DSU susține că bărbatul avea probleme de sănătate grave

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Raed Arafat a declarat că nu găsește o legătură între folosirea substanțelor lacrimogene și starea lui Ilie Gâzea, protestatarul care a fost la mitingul din 10 august și care a decedat duminică la un spital din Alexandria.

Bărbatul din Turnu Măgurele, care a murit la spital în Alexandria, a acuzat sângerări la nivelul nasului în timpul mitingului din Piața Victoriei de pe 10 august, fiind îngrijit de medicii de pe o ambulanță SMURD aflată acolo. El le-a spus doctorilor că suferă de boli cronice. După ce i s-a acordat primul ajutor, medicii i-au propus bărbatului transportul la spital, însă acesta a refuzat.

„Pacientul s-a prezentat la unul dintre punctele noastre fixe. Prezenta sângerare la nivelul nasului. Tensiunea era mărită, pacientul era cunoscut hipertensiv. A primit primul ajutor, dar a refuzat să meargă la spital. Vreau să subliniez că, din ce am văzut, în toate fişele care au fost ţinute, toţi care s-au prezentat, de regulă, dacă au fost expuşi la gaze, s-a trecut acolo fie că au avut lăcrimare, fie că au avut tuse sau ceva. În acest caz, se trece mai degrabă epistaxisul şi HTA. La patru zile după, pacientul, care este cunoscut cu probleme cardiace destul de grave, s-a prezentat la spitalul din Turnu Măgurele şi a fost transferat în Alexandria, unde a fost internat la Terapie Intensivă”, a afirmat Raed Arafat.

El a spus că, în opinia sa, în cazul bărbatului a fost vorba despre „un episod medical separat, care nu are corelare” cu inhalarea substanţelor lacrimogene.

Soția victimei: „Ne-au zis că a murit din cauza unei boli, au zis că nu are nicio legătură cu gazele. Cum de nu i s-a întâmplat până acum şi abia acum după ce i s-a întâmplat la proteste i s-a făcut atât de rău. Are o legătură.”

Distribuie acest articol