Rieti – vizită a delegației române la Amatrice, locul unde 11 români au murit în urma cutremurului din august 2016

O delegație a guvernului României a făcut astăzi o vizită la Amatrice, provincia Rieti, pentru o întâlnire cu primarul localității, Sergio Pirozzi, pentru a discuta despre întărirea legăturilor solidare dintre poporul român și populația din Italia afectată de cutremure, dar și despre realizarea unui monument comemorativ, cu susținerea guvernului român, pentru victimele cutremurului de la Amatrice, cutremur în care și-au pierdut viața și 11 cetățeni români.

Se discută, de asemenea, și despre contribuția adusă de comunitatea românească rezidentă în centrul Italiei la reconstruirea localității Amatrice.

După Italia, România este țara cu cele mai multe persoane decedate în cutremurul de la Amatrice, urmată de Marea Britanie cu 3 victime și câte o victimă din Statele Unite, Spania, Macedonia, El Salvador, Canada, Albania și Afganistan. La funeraliile de stat din 30 august 2016, dedicate victimelor de la Amatrice, a participat și premierul român din acea vreme, Dacian Cioloș, pentru a omagia conaționalii noștri care și-au pierdut viața în cutremur.

Alți 6 români au fost răniți în cutremurul de la Amatrice și 35 de români au rămas fără locuință în urma catastrofei, aceștia fiind mutați în structurile de ajutorare a sinistraților organizate de statul italian la acea dată.

Așadar, apropierea dintre instituțiile statului român și ale celui italian se reînnoiesc astăzi cu vizita delegației române trimisă de premierul Sorin Grindeanu, delegație care este compusă din înalții funcționari din Ministerul Economiei, Marius Cristea și Cristian Dima, subsecretarul în Ministerul Transporturilor, Dragoș Titea, șeful cabinetului de la Ministerul Transporturilor, Adrian Moldovan, președintele Camerei de Comerț a României în Italia, Eugen Terteleac, înalta funcționară a Guvernului Grindeanu, Laura Filip, chestorul PSD Mircea Drăghici și jurnalista Georgiana Drăghici.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20