VIDEO: Hotel Rigopiano – salvată Ludovica, fiica Adrianei Vrânceanu și alți 2 copii. Numărul supraviețuitorilor se ridică la 10.

ANSA (L’Agenzia Nazionale Stampa Associata) a confirmat atât pe Twitter cât și pe site-ul său, la ora 19:40, că Ludovica Parete, fiica de 6 ani a româncei Adriana Vrânceanu și a lui Giampiero  Parete, a fost salvată în această seară de sub dărâmăturile hotelului Rigopiano din Farindola.

Știrea a fost confirmată cu imagini video și de canalul de televiziune TGCOM24 care anunță că împreună cu Ludovica au mai fost salvați alți doi copii, numărul supraviețuitorilor ridicându-se acum la 10.

Conform datelor înregistrate la primăria de la Farindola, din Pescara, în hotelul Rigopiano afectate de avalanșa de miercuri, 18 ianuarie, 2017, se aflau în total patru copii, unul dintre ei fiind fiul Adrianei Vrânceanu care a fost extras de sub dărâmături împreună cu mama sa astăzi după-masă, în această seară echipele de salvare reușind să scoată și ceilalți trei copii, scrie ANSA.

Adriana Vrânceanu, femeia de cetățenie româncă, în vârstă de 43 de ani, și fiul acesteia, Gianfilippo, în vârstă de 6 ani, au fost internați la spitalul din Pescara, unde s-au reunit cu Giampiero Parete, soțul Adrianei și tatăl copiilor, urmând ca în următoarele ore familia să fie complet reunită prin sosirea micuței Ludovica de doar 6 anișori.

La ora 20:03 ANSA a confirmat că de la hotelul Rigopiano au pornit ambulanțele care transportă cei trei copii salvați, printre care și Ludovica Parete, spre localitatea Penne, din Pescara, de unde vor fi preluați de un elicopter pentru a fi duși la spitalul din Pescara.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pe lângă familia Parete-Vrânceanu, o altă familie de trei persoane a mai fost salvată de sub dărâmături astăzi, fiind vorba de o familie originară din Osimo, Ancona, din care fac parte Domenico Di Michelangelo, 41 de ani, Marina Serraiocco, 37 de ani, și fiul lor de 7 ani, după cum a confirmat primarul din Osimo, Simone Pugnaloni, care citează surse din rudele celor trei dar și din poliție.

Cel de-al patrulea copil salvat se numește Edoardo di Carlo, care se afla în hotel cu mama sa Sebastiano e Nadia. Edoardo a fost localizat între dărâmături de dimineață, o mătușă de-a sa fiind în contact direct cu salvatorii până în această seară când aceștia au reușit să-l scoată de sub dărâmături și zăpadă împreună cu Ludovica Parete și fiul familiei Osimo. Nu se știe nimic însă despre părinții lui Edoardo până la această oră, scrie TGCOM24.it.

Căutările continuă, echipele de salvare sapă neîncetat în zăpadă și dărâmături, cu speranța că vor mai găsi și alți supraviețuitori. În acest moment, persoanele decedate în tragedia de la hotelul Rigopiano sunt două. Vom reveni cu mai multe detalii despre alți posibili supraviețuitori și în următoarele ore.

ACTUALIZARE 22:31: Surse apropiate familiei Parete-Vrânceanu ne-au confirmat că Ludovica este acum bine și „este pe mâini bune”, cum le-a transmis chiar Giampiero Parete în urmă cu câteva minute.

Distribuie acest articol