Roberta avea o lună de când era în Italia și căuta de muncă. A murit la 25 de ani într-un tragic accident

Roberta Cătălina a ajuns la Bologna în urmă cu o lună pentru a-și căuta ceva de lucru. Avea 25 de ani, spera și visa la o viață mai bună în Italia. A plecat din Craiova împreună cu vărul său, Robert, care acum, de pe patul spitalului Maggiore unde se află internat, întreabă continuu despre verișoara lui. Viața Robertei s-a sfârșit în noaptea de luni spre marți, 29 octombrie, la sensul giratoriu Benedetto Croce din zona Casteldebole, în urma unui tragic accident rutier.

Tânăra era la volanul unei mașini Alfa Romeo, iar vărul său, în vârstă de 19 ani, se afla pe scaunul din dreapta. „Nu știu ce s-a întâmplat. Îmi amintesc doar întunericul nopții și apoi ambulanța care m-a dus la spital”, spune Robert aflat încă sub șocul celor întâmplate.

În urma reconstituirii făcute de polițiști, mașina în care călătoreau cei doi verișori venea de pe viale Togliatti când la sensul giratoriu, probabil din cauza unui atac de somn sau datorită unei distrageri a atenției, fata a pierdut controlul mașinii care a lovit mai întâi bordura și apoi a fost aruncată în afara șoselei unde s-a izbit de un zid de beton. În urma impactului, Roberta Cătălina a decedat pe loc. Personalul sanitar de pe ambulanța sosită la fața locului nu a mai putut face nimic pentru a-i salva viața.

Robert a fost transportat de urgență la Spitalul Maggiore din Bologna, el a suferit mai multe fracturi, dar viața sa nu este în pericol, declară medicii. „Verișoara mea și cu mine am venit la Bologna acum o lună pentru a căuta de muncă. Am închiriat două camere, eu căutam ceva de lucru în domeniul construcțiilor”, a declarat Robert de pe patul spitalului.

A rămas singur în țara în care visa împreună cu verișoara lui să își construiască o viață mai bună, dar unde destinul l-a imobilizat la pat pentru o lungă perioadă de timp, iar Roberta Cătălina și-a găsit sfârșitul pe asfaltul rece al unei șosele, într-o noapte de toamnă târzie.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Sunt așteptate rudele tinerei românce pentru a identifica trupul și a-l transporta în România unde Roberta Cătălina va fi înmormântată.

Mai jos, imagini de la locul accidentului, preluate de la Il Resto del Carlino:

Distribuie acest articol