Rodica, îngrijitoare română dispărută în Italia din 21 decembrie. „Ajutați-ne să o găsim, este bolnavă”

Rodica Hornea are 54 de ani, este originară din comuna Ulmu, județul Brăila și a venit în Italia pe data de 30 august 2018 pentru a lucra ca îngrijitoare la o familie de bătrâni, dar din data de 21 decembrie familia nu mai știe nimic de ea.

Rodica Hornea, 54 de ani, dispărută din Caserta. Italia, din data de 21 decembrie

„Cănd a plecat (în Italia, n.r.), a ajuns în localitatea Limatola, provincia Benevento, pentru a avea grijă de o familie de bătrâni. Pe 21 decembrie ne-a sunat și ne-a comunicat că vine acasă de sărbători, dar de atunci nu mai reușim să o contactăm nici pe numărul de România, nici pe cel de Italia”, ne-a povestit Oana, nepoata Rodicăi, care ne-a contactat pentru a transmite apelul familiei.

Din cele relatate de nepoții bătrânilor la care conaționala noastră lucra pentru familia Rodicăi, aceasta se pare că a căzut și s-a lovit la cap de curând, lovitura provocându-i probleme de luciditate. Când au constatat că Rodica avea aceste probleme, familiarii bătrânilor unde lucra au decis să o ajute să plece în România și au cazat-o la un hotel din Caserta, mai exact la Hotel Amadeus, în data de 21 decembrie, urmând ca a doua zi să ia autocarul spre România de la gara din Caserta.

„Am sunat la Hotel Amadeus, ne-au confirmat că a stat toată noaptea acolo și că a fost adusă de un bărbat și o femeie, aceștia fiind nepoții bătrânilor. Ce a făcut după aceea, nu mai știu nici ei.”, ne mai spune nepoata Rodicăi.

„După cum am și aflat, în prezent are probleme de memorie și luciditate. Mai apoi ne-a contactat o doamnă italiancă pe Facebook și ne-a spus că a văzut-o prin Roma, dar noi tot nu știm nimic concret de ea”, a mai adăugat nepoata femeii dispărute.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Oana și tatăl său, Nicușor, care este fratele Rodicăi, sunt foarte îngrijorați și fac un apel disperat la oricine a văzut-o sau are informații despre această femeie să-i ajute să o găsească.

„Am sunat la carabinieri, am trimis email, dar acțiunea este încă în curs de desfășurare. Am anunțat dispariția sa atât în Italia, la Caserta, cât și în țară. Am sunat și la Ambasadă, dar fără niciun rezultat până acum. Să o găsească cineva și venim noi să o luăm. Credeți-ne, suntem tare disperați. Nu știm nimic de la nimeni”, mai spune Oana.

Oricine a văzut-o pe Rodica sau are informații despre unde ar putea fi, este rugat să sune imediat la 112, numărul unic pentru urgențe în Italia, sau la numărul de România 0040767516048, care-i aparține lui Nicușor, fratele conaționalei noastre dispărute.