Roma, agresiunea de la Roxy Bar: Antonio Casamonica a fost condamnat la 7 ani de închisoare

Șapte ani și patru luni de închisoare a primit Antonio Casamonica, cel de-al patrulea italian care în data de 1 aprilie 2018, chiar în duminica Paștelui catolic, a intrat în barul a doi români de la periferia Romei și a lovit fără milă o tânără invalidă, cu dizabilități, doar pentru că a îndrăznit să vorbească împotriva lui și a celorlalți bărbați care îl însoțeau, membri ai unui binecunoscut clan mafiot din zonă.

Apoi l-au agresat în mod violent și pe Marian Roman, proprietarul barului, fiindcă nu i-a servit întâi pe ei, deci nu le-a arătat respectul cuvenit. Ulterior, clanul mafiot a încercat să-i intimideze pe cei doi soți români Roxana și Marian, pentru a-i forța să-și închidă barul și să plece din zonă.

La data de 15 octombrie a anului trecut, judecătoarea Elvira Tomaselli a condamnat pe ceilalți trei membri ai familiei Di Silvio astfel:

  • 4 ani și 10 luni pentru Alfredo;
  • 4 ani și 8 luni va sta în închisoare fratele său Vincenzo;
  • 3 ani și 2 luni a fost condamnarea pentru Enrico, bunicul lor.

„Nu mi-e frică, nu mi-a fost frică niciodată, indiferent de cine sunt ei și indiferent de naționalitatea noastră” declara atunci Roxana Roman. „Barul ăsta este toată munca noastră, nu putem renunța la el. Noi nu avem nimic împotriva nimănui, dar cel care a greșit trebuie să plătească. Singurul lucru bun care se poate face în aceste cazuri este să chemi poliția și să denunți.”

Românca a fost decorată de președintele Italiei, Sergio Mattarella. Roxana Roman, în vârstă de 34 de ani, a devenit Cavaler al Ordinului de Merit al Republicii Italiene, titlu conferit de președintele Mattarella „pentru contribuția sa la afirmarea legalității”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Curajul celor doi români de a-i denunța pe agresori, a fost o adevărată dovadă de simț civic și demnitate pentru întreaga Italie, apreciat și aplaudat de mai multe personalități politice, precum și de presa italiană. La barul conaționalilor noștri s-a prezentat apoi și primarul Romei, Virginia Raggi, în semn de susținere pentru cei doi români. Mai mult despre acest caz se poate citi aici.