Italia: Bătrâna asistată cade de la balcon în timp ce ștergea geamurile, îngrijitoarea dă alarma

O bătrână în vârstă de 88 de ani din Roma, a căzut în gol de la balconul apartamentului său, în timp ce ștergea geamurile. Îngrijitoarea sa a chemat imediat ajutoare. Medicii spun că bătrâna este în stare gravă, dar, probabil, își va reveni.

Femeia locuiește într-un bloc din cartierul Aurelio, zona Baldo degli Ubaldi. A salvat-o de la o moarte năprasnică un mic acoperiș aflat la primul etaj, pe care a căzut după un zbor de aproximativ 10 metri de la etajul al patrulea. Dacă nu ar fi aterizat pe acoperișul respectiv, ci pe asfaltul trotuarului, bătrâna ar fi decedat pe loc, spun autoritățile.

Drama a avut loc în jurul prânzului într-o clădire din Via Carlo Pascal. Îngrijitoarea bătrânei a fost prima care a văzut ceea ce s-a întâmplat și a cerut ajutor. Un echipaj de poliție, o ambulanță și un echipaj de pompieri au sosit la fața locului. Cuprinsă de panică, îngrijitoarea le-a povestit acestora ce s-a întâmplat.

Pompierii au acordat primul ajutor victimei, pe care au coborât-o de pe acoperișul unde se oprise în căderea sa, apoi personalul de pe ambulanță a transportat-o de urgență la spitalul San Camillo. Doctorii spun că bătrâna este în stare gravă, dar există șanse mari  să supraviețuiască. Agenții secției de poliție din cartierul Aurelio au deschis o investigație pentru a afla dinamica exactă a faptelor, dar din primele reconstituiri se pare că a fost un accident, informează Il Messaggero.

@rotalianul