Roma – copilul român de 2 ani care a căzut într-un puț la Velletri a decedat în această seară

Adrian Vasile Costan, copilul român de numai doi anișori din Velletri, provincia Roma, care a căzut într-un puț de apă adânc de 9 metri în seara zilei de sâmbătă, 1 aprilie, a decedat în această seară de 3 aprilie 2017, în jurul orei 18:35, la spitalul Bambino Gesù din Roma, relatează Repubblica.it.

Micuțul Adrian a fost dus sâmbătă seara, după accident, la spitalul din Velletri, unde medicii s-au străduit timp de o oră să-l resusciteze și când au reușit, l-au transportat la spitalul Bambino Gesù din Roma, unde micuțul a ajuns în stare de comă, declară medicii. Însă inima sa a încetat să bată în acel spital, în această seară, după 48 de ore de agonie.

Terenul pe care micuțul a avut accidentul și unde familia sa are locuința, a fost pus sub sechestru de către carabinieri, urmând ca procuratura din Velletri să stabilească eventualii responsabili pentru această tragedie.

„S-a întâmplat totul în câteva secunde. Adrian se juca în grădină cu sora sa și dintr-odată nu l-am mai văzut. Bunicul său, Ioan, s-a băgat repede în puț și l-a ținut în brațe până au ajuns pompierii”, a declarat Marilena, mama micuțului, citată de Repubblica.it.

Conform declarațiilor părinților, cea care a dat alarma imediat după accident a fost sora micuțului Adrian, apoi bunicul său s-a aruncat în puțul adânc de 9 metri, care avea circa 3-4 metri de apă în el, și l-a ținut în brațe până la sosirea ajutoarelor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Declarațiile martorilor adunate de anchetatori par să confirme ceea ce au relatat părinții și bunicul micuțului, iar carabinierii spun că în acest moment niciunul din aceștia se află sub acuzație, însă ultimul cuvânt îl va avea procurorul.

„Transmitem la procuratura din Velletri rezultatele anchetei noastre. Din ceea ce ne rezultă, a avut loc o fatalitate tragică. Momentan nu există acuzații dar va fi procuratura cea care va decide cursul anchetei”, au declarat carabinieri.

Sursa: Repubblica.it