Roma – doi români în stare gravă după ce au fost atacați de un leu scăpat de la Grădina Zoologică

Momente de teroare în Roma, în această dimineață de 1 aprilie 2017 când, în jurul orei 7:45, un leu a scăpat din cușca sa, din cadrul Grădinii Zoologice „Bioparco di Roma” și a reușit să părăsească incinta parcului zoologic, trecând prin Villa Borghese și ieșind în plină stradă pe via Giacomo Carissimi, unde și-a făcut pierdută urma.

După numai câteva minute, relatează autoritățile, s-au primit zeci de semnalări la numărul de urgențe 112 din partea locuitorilor Romei, dar și a turiștilor, care au văzut leul umblând liber pe străzile din Roma și terorizând trecătorii.

Leul fotografiat de un localnic din Quartiere Africano

Odată ieșit din parcul Villa Borghese, leul s-a îndreptat spre zona Quartiere XVII Trieste, supranumit și „Quartiere Africano” unde, din nefericire, a făcut și primele sale victime, un bărbat român de 32 de ani, pe nume Bivol Iulian și iubita acestuia, Zebră Maria, în vârstă de 28 de ani.

Conform declarațiilor martorilor, conaționalii noștri se aflau pe via Savana și tocmai coborâseră din autobuz când leul, ieșind din spatele autobuzului, a sărit asupra bărbatului român, apucându-l cu gura de umăr și trântindu-l la pământ.

Iubita acestuia, încremenită, a încercat să urce înapoi în autobuz și să se salveze dar șoferul autobuzului a închis ușile imediat, după ce a văzut scena îngrozitoare și a plecat, lăsând tânăra română neajutorată în fața leului care a atacat-o imediat și i-a provocat leziuni foarte grave.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În ultima clipă, însă, când toată lumea credea că tânăra română va fi mâncată în întregime de leu, a apărut un bărbat foarte curajos, de origine africană, care a reușit să pună leul pe fugă cu ajutorul unui extinctor pe care l-a deschis, îndreptând jetul acestuia înspre fața leului.

Leul a fost capturat apoi de autorități, pe Viale Eritrea, la 20 de minute după atacul asupra celor doi români, folosind un tranchilizant special pentru astfel de cazuri, leul fiind transportat înapoi în cușca sa din grădina zoologică.

Iulian și Maria, tinerii români atacați de leu, au fost duși de urgență cu elicopterul la spitalul Policlinico Gemelli unde vor fi supuși unor operații în cursul zilei de astăzi. Medicii de la Gemelli s-au menținut rezervați în privința stării de sănătate a femeii, în timp ce despre starea bărbatului au declarat că „va fi sănătos ca un leu în maxim 15 zile”.

Carabinierii investighează acum pentru a afla cine este responsabil pentru evadarea leului din grădina zoologică, aceasta urmând să fie închisă publicului până la terminarea anchetei. Din primele informații, se pare că asupra leului era în curs un studiu despre inducerea veganismului ca stil de alimentație la animalele carnivore, ceea ce ar fi dus la evadarea acestuia din grădina zoologică, fiind ținut prea mult timp fără carne.

Sursa: PesceDAprile.it

P.S. Acest articol a fost o păcăleală de 1 aprilie organizată de redacția noastră pentru cititorii noștri. Vă mulțumim pentru participare. 🙂