Roma: Expoziția de artă contemporană românească „Salonul de Desen – 2018”

În perioada 5-20 noiembrie 2018, cu ocazia Centenarului Marii Uniri, Institutul Cultural Român, prin Accademia di Romania in Roma, în colaborare cu Universitatea Națională de Artă „George Enescu” din Iași, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași și al Uniunii Artiștilor Plastici Iași, organizează a V-a ediție a Expoziției de artă contemporană românească „Salonul de Desen 2018” în Galeria Accademia di Romania in Roma, se arată într-un comunicat transmis de Accademia di Romania in Roma.

Cu această ocazie, în cadrul expoziției sunt invitați atât artiști de notorietate din România, cât și tinere talente din rândul studenților și absolvenților universităților de artă din țară. Expozanții vor fi în număr de 41, fiecare participând în proiect cu câte 2 lucrări. Printre ei se numără studenți în anii terminali, tineri absolvenți ai universităților de artă, artiști cu nume de rezonanță în arta contemporană românească din țară și din diaspora.

Tema generică în jurul căreia gravitează artiștii acestei expoziții este interogarea cu privire la ce înseamnă România centenară contemporană și cum este ea privită de diverse generații de artiști, de absolvenții facultăților de artă, de artiști emigranți, de artiștii care se apropie de momentul consacrării și de cei care au deja un nume cu rezonanță în arta contemporană românească. Este un demers artistic ce ține în primul rând de experiența de viață, de sensibilitatea și trăirile interioare ale fiecăruia dintre artiști, fiind, în același timp, o celebrare a libertății de expresie câștigate cu greu spre sfârșitul acestui istoric centenar.

Proiectul își propune promovarea artei desenului dincolo de zona de nișă și repunerea desenului-idee la locul pe care și-l merită în fascinantul spectacol al artei contemporane.

Liviu Acasandrei, Felix Aftene, Gabriela Agafiței, Nicolae Alexii, Anca Apostol, Laura Baiu, Jeno Bartoș, Andra Bădulescu Vișniec, Grigore Bejenaru, Anca Boieriu, Lucian Brumă, Gabriel Caloian, Radu Carnariu, Francesca Andreea Cichi, Onisim Colta, Andreea Constantin, Elena Cumpăratu, Ion Atanasiu Delamare, Raluca Ilaria Demetrescu, Elena Dumitru, Dar Erceanu, Isac Gheorghe, Florina Guzgă, Andreea Hoha, Ioan Iancuț, Adriana Lucaciu, Carmen Masloski, Ori Meiri, Bogdan Daniel Mihai, Ana Maria Negară, Gabriela Nistor, Andrei Alecsandru Pantea, Laura Partin, Dragoș Pătrașcu, Emilia Persu, Florin Pănzariu, Alexandra Ruja, Atena Elena Simionescu, Joela Vișniec, Oana Voicu, Geanina Zaharia.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Curator: prof. Dragoș Pătrașcu

Expoziția va fi vernisată în data de 5 noiembrie, ora 18:00 în Galeria Accademia di Romania in Roma, Valle Giulia, Piazza José de San Martin, 1.