Roma – a venit în Italia cu promisiunea unui loc de muncă. Bătută și obligată să se prostitueze de către un conațional

Ancheta agenților de la Comisariatul Lido din Ostia, conduși de Rossella Matarazzo, a început în urma unei semnalări primite la numărul 112 despre o tânără română găsită în stare de șoc, bătută și îngrozită, pe o proprietate privată din zona Infernetto, Roma.

Transportată la spital cu o ambulanță, tinerei românce i s-au găsit fracturi și diferite răni despre care medicii spun că se vor vindeca în 30 de zile. Însă, conaționala noastră nu reușea să explice de unde avea aceste răni sau ce i s-a întâmplat, fiindcă nu vorbea limba italiană.

Cu ajutorul unui traducător, agenții de la Comisariat au reușit să afle de la tânăra femeie că aceasta ar fi cunoscut în România un bărbat de 26 de ani, cetățean român și el, care, la puțin timp după ce s-au cunoscut ar fi convins-o să vină în Italia, unde i-a promis un loc de muncă pe post de îngrijitoare.

Odată ajunsă în Italia, însă, situația a fost cu totul alta. Obligând-o să locuiască într-o casă abandonată și interzicându-i accesul la telefon, tânăra era bătută și constrânsă de bărbatul român să se prostitueze pe străzile din zona Ostia a capitalei italiene.

Conform autorităților, femeia era forțată de bărbat să se prostitueze circa 10 ore pe zi până când, profitând de o clipă de neatenție a proxenetului, tânăra a reușit să fugă și să se ascundă pe proprietatea privată unde a fost găsită, proprietate care se afla la câteva sute de metri de locul unde aceasta era ținută prizonieră de către bărbatul român.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În urma declarațiilor făcute de tânăra română, a cărei identitate și alte informații personale nu au fost făcute publice de către autorități, s-a emis un mandat de arest preventiv pentru bărbatul român, ale cărui inițiale sunt P.S.R., relatează ziarul Repubblica.

Deși, inițial bărbatul urmărit de anchetatori era de negăsit, o patrulă a poliției l-a recunoscut în timp ce acesta mergea pe via Castel Porziano și l-au arestat. Acesta a fost condus de agenți la penitenciarul Regina Coeli din Roma, unde va rămâne în așteptarea procesului în care este acuzat de sclavie, proxenetism și violența sexuală.

Vă reamintim, ca de obicei, datele de contact la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri:

  • Telefon 114: serviciul ”Emergenza Infantile” folosit în același scop, pentru a denunța astfel de cazuri;
  • Telefono Azzurro la numărul 196 96: la acest număr puteți primi sfaturi din partea profesioniștilor despre cum să procedați în astfel de cazuri;
  • site-ul www.azzurro.it: unde veți putea intra în contact cu profesioniștii de la Telefono Azzurro.
  • adresându-vă forțelor de ordine, carabinieri sau poliție – telefon 112: în caz de suspiciune a unui astfel de caz, pentru a fi luate măsuri, este nevoie de o reclamație, altfel instituțiile statului nu pot interveni.
  • Serviciile sociale comunale sau consilieri ASL: dacă primesc reclamații de acest gen, serviciile sociale au dreptul de a porni o anchetă socială și a prelua cazul, denunțând la carabinieri

Citește și:

- Continuarea după publicitate -

Sursa: Repubblica.it

@rotalianul