Roma – incendiu într-un parc de dezmembrări auto din zona Battistini. Nori de fum toxic acoperă Roma

Nori groși de fum au fost observați deasupra Romei în această după-amiază de 1 iunie 2017, după ce martorii susțin că ar fi auzit o explozie puternică provenind din zona Battistini. Din primele relatări reiese că fumul provine de la un incendiu care a cuprins un parc pentru dezmembrări auto din via Mattia Battistini, numărul 116.

Flăcările ar fi început de la una din mașinile stivuite pentru dezmembrare și s-ar fi extins în câteva minute și la celelalte. Numărul mașinilor implicate în incendiu sunt peste 50, informează autoritățile.

Forțele de ordine au închis circulației mai multe strade din zona respectivă, pentru a permite accesul rapid a pompierilor.

Sursa foto: Il Messaggero

Pompierii sosiți la fața locului au declarat că focul s-a produs în curtea unui garaj, unde se aflau mai multe caroserii de mașini. În imaginile puse la dispoziție de autorități, se poate observa cum pompierii se luptă cu flăcările, iar mai multe clădiri din apropiere au fost evacuate, ca măsură de precauție, a declarat președinta municipiului XIII, Giuseppina Castagnetta.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Nu sunt înregistrate victime dar sunt preocupări mari pentru intoxicații în urma inhalării fumului de către populația din imediata vecinătate. Poliția și carabinierii au evacuat în mod preventiv trei clădiri din apropierea locului unde a avut loc incendiul.