Roma – român de 43 de ani se închide în locuința sa cu 4 butelii de gaz și amenință că aruncă toată clădirea în aer

Agenții de la Comisariatul Casilino au intervenit în via del Ponte Pisano din Roma, în după-amiaza zilei de vineri, 2 iunie 2017, pentru a opri un bărbat român care s-a închis în apartamentul său cu patru butelii de gaz și, deschizându-le pe toate, amenința că va arunca în aer toată clădirea.

În jurul orei 16:40, conaționalul nostru A.P., în vârstă de 43 de ani, a fost văzut de un vecin cărând în locuința sa buteliile de gaz și, intuind că ceva este suspect în gestul său, a sunat imediat la numărul pentru urgențe 112, scrie Il Messaggero.

Ajunși la fața locului, agenții de poliție au simțit mirosul puternic de gaz încă de la intrarea în clădire, în care se aflau 40 de persoane în acel moment, printre care femei și copii, care locuiesc în cele opt apartamente ale clădirii.

Polițiștii au evacuat imediat toate persoanele din clădire și au alertat pompierii care au venit și au deschis ușa apartamentului în care A.P. se afla cu cele patru butelii de la gaz, două de 50 de litri și alte două de 25 de litri.

Imediat după ce au reușit să pătrundă în apartament, agenții de poliție și pompierii l-au blocat pe bărbatul român, au închis robinetele buteliilor și au deschis toate ferestrele din apartament.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Eliminat pericolul unei explozii, locuitorii apartamentelor din clădire au reintrat în casele lor, în timp ce A.P. a fost dus la Comisariatul Prenestino și pus sub arest. Urmează ca bărbatul român să fie evaluat de un psihiatru, relatează sursa citată.

Nu s-a făcut public încă motivul pentru care conaționalul nostru a decis să recurgă la acest gest.

Distribuie acest articol