Roma, străin insultat și bătut în autobuz de o bătrână: „Ești dezgustător, întoarce-te în țara ta”

La Roma, un bărbat imigrant a fost agresat, insultat și lovit cu o umbrelă în autobuz de o bătrână italiană, informează La Repubblica.

Trei minute de insulte, scuipături și lovituri de umbrelă împotriva unui bărbat imigrant, la Roma, în Italia. S-a întâmplat luni, la bordul autobuzului de pe traseul 106, un autobuz care leagă parcul Centocelle de stația Grotte Celoni. Victima, supusă valului de insulte și lovituri a decis să nu stea și să privească ci a scos smartphone-ul și a înregistrat întreaga scenă. Videoclipul, apoi încărcat pe pagina sa de Facebook, redă încă de la început frazele rasiste pline de ură ale bătrânei italiene adresate tânărului imigrant de culoare: „Ești dezgustător, du-te înapoi în țara ta”, striga femeia la bordul autobuzului. În timp ce bărbatul înregistra, ignorat de ceilalți pasageri, încerca să se justifice: „Sunt căsătorit cu o femeie italiană, am un copil de nouă ani. Această doamnă a început să mă insultă de îndată ce m-am urcat în autobuz, mi-a spus repede că sunt negru și hoț.”

Atenţia opiniei publice din Italia în ultimul timp a fost captivată de o înşiruire de episoade violente care au la bază rasimul sau xenofobia. În așteptarea alegerilor parlamentare din 4 martie au loc în întreaga peninsulă violențe și ciocniri între extremişti de dreapta şi activişti de stânga, precum şi atacuri rasiste. Toate acestea duc la o mare tensiune în rândurile opiniei publice, alimentând ura și discriminarea.

Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol