Roma, străin insultat și bătut în autobuz de o bătrână: „Ești dezgustător, întoarce-te în țara ta”

La Roma, un bărbat imigrant a fost agresat, insultat și lovit cu o umbrelă în autobuz de o bătrână italiană, informează La Repubblica.

Trei minute de insulte, scuipături și lovituri de umbrelă împotriva unui bărbat imigrant, la Roma, în Italia. S-a întâmplat luni, la bordul autobuzului de pe traseul 106, un autobuz care leagă parcul Centocelle de stația Grotte Celoni. Victima, supusă valului de insulte și lovituri a decis să nu stea și să privească ci a scos smartphone-ul și a înregistrat întreaga scenă. Videoclipul, apoi încărcat pe pagina sa de Facebook, redă încă de la început frazele rasiste pline de ură ale bătrânei italiene adresate tânărului imigrant de culoare: „Ești dezgustător, du-te înapoi în țara ta”, striga femeia la bordul autobuzului. În timp ce bărbatul înregistra, ignorat de ceilalți pasageri, încerca să se justifice: „Sunt căsătorit cu o femeie italiană, am un copil de nouă ani. Această doamnă a început să mă insultă de îndată ce m-am urcat în autobuz, mi-a spus repede că sunt negru și hoț.”

Atenţia opiniei publice din Italia în ultimul timp a fost captivată de o înşiruire de episoade violente care au la bază rasimul sau xenofobia. În așteptarea alegerilor parlamentare din 4 martie au loc în întreaga peninsulă violențe și ciocniri între extremişti de dreapta şi activişti de stânga, precum şi atacuri rasiste. Toate acestea duc la o mare tensiune în rândurile opiniei publice, alimentând ura și discriminarea.