Roma – Tiburtina: niciun pozitiv la Covid-19 printre pasagerii din autocarul sosit astăzi din România

Astăzi, miercuri 29 iulie, a fost prima zi când în autogara Tiburtina din Roma s-au efectuat teste rapide de depistare a infecției cu coronavirus pasagerilor care au sosit cu autocarul din România. Autoritățile italiene au transmis că au fost testate un număr de 7 persoane, șase călători plus șoferul unui autocar sosit de la București. Toate testele au avut rezultat negativ, informează Il Messaggero.

Din cele 10 persoane care au coborât din autocar (inclusiv șoferul), șapte au fost de acord să fie supuse testului pentru Covid-19 și toate rezultatele au fost negative. Printre cei care nu au testul s-a numărat și o fetiță.

Toți pasagerii, chiar și cei care nu au fost de acord să li se facă testul, au completat un formular cu datele personale și de contact, care vor fi utilizate în cazul unei anchete epidemiologice.

În cursul zilei de astăzi mai este așteptat să sosească un autocar din România, altul va sosi mâine, iar vineri sunt așteptate trei sau patru.

Echipa sanitară a fost condusă de medicul Uscar Pierluigi Bartoletti. Operațiunile de testare vor fi garantate și pe timpul nopții, dar mai ales pe perioada sfârșitului de săptămână când este așteptat cel mai mare număr de sosiri din România.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Roma: test Covid-19 pentru cine sosește cu autocarul din România, Bulgaria și Ucraina

Începând de miercuri, 29 iulie, pasagerii care sosesc la Roma cu autocarul din România, Bulgaria și Ucraina vor fi supuși în mod voluntar unui test serologic pentru depistarea infecției cu Sars-cov-2. În cazul unui rezultat pozitiv li se va efectua și un test molecular cu tampon nazofaringian.

34 de noi infecții au fost înregistrate în ultimele 24 de ore în Lazio

Dintre cei nou infectați, 16 sunt cetățeni străini: opt originari din Bangladesh, trei din Spania, doi din România, doi din India și unul din Afganistan.