Român acuzat în Italia că a jefuit o bătrână de 90 de ani, achitat din lipsă de dovezi

Un bărbat român în vârstă de 33 de ani a fost achitat în urma unui proces în care a fost acuzat de jefuirea unei femei în vârstă de 90 de ani. Bărbatul, care lucra ca tăietor de lemne, a fost apărat în instanță de avocatul Giuliano Migliorati, menționează Tuscia web.

De-a lungul procesului, care nu a inclus mărturia victimei din cauza vârstei sale înaintate, nu s-au găsit dovezi suficiente care să-l incrimineze pe acuzat.

În urmă cu șase ani, un hoț a intrat în apartamentul femeii care atunci avea 90 de ani, i-a smuls de la gât un lanț de aur și a fugit rapid.

Conaționalul nostru a fost plasat în arest la domiciliu, dar a dispărut imediat după arest. Acesta le-a spus polițiștilor că lucra ca tăietor de lemne la negru pentru a-și întreține soția și copilul.

În cele din urmă, în iulie 2020, bărbatul a fost găsit în România, unde își ispășea deja o pedeapsă cu închisoarea. Acesta a fost vizat de un mandat de arestare european, dar autoritățile române au comunicat că nu putea fi extrădat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Incidentul a avut loc pe 25 iulie 2017 în Villa San Giovanni in Tuscia, provincia Vierbo (Lazio), în miez de noapte.

Victima, trezită din somn, a reușit țipe, alertându-și nepotul, care locuia la etajul superior. Hoțul, surprins de bătrână în timp ce cotrobăia prin sertare, i-a smuls lanțul de aur de la gât și a încercat să-i smulgă cerceii. A împins-o apoi la pământ, între un mobilier și perete, provocându-i vânătăi și contuzii pe mai multe părți ale corpului.

Imediat după incident, pensionara a reușit să furnizeze un portret-robot al atacatorului, pe care l-a recunoscut și dintr-o fotografie a unui document de identitate prezentat de carabinieri.

La 13 decembrie 2022 a fost audiată nora victimei, care a confirmat desfășurarea evenimentelor. „A reușit să scape strigând numele nepotului, care s-a repezit imediat să o ajute”, a declarat aceasta.

- Continuarea după publicitate -

Nepotul, trezit din somn de strigătele bunicii sale, a declarat inițial că a crezut că e vorba despre pisica familiei. „Se întâmpla ca pisica să facă năzbâtii și bunica să o certe, dar apoi am auzit pe cineva coborând pe scări în fugă și l-am văzut fugind pe fereastră”, a declarat acesta, adăugând că a găsit-o pe bunica sa căzută la pământ, unde fusese împinsă de răufăcător în timpul jafului.

Procesul s-a încheiat recent, iar judecătorul a considerat că bărbatul român este nevinovat. Nu au fost găsite dovezi suficiente pentru a-l condamna pentru această faptă.

@rotalianul