Român acuzat în Italia că a ucis o femeie de 70 de ani după ce a abuzat de ea

Un cetățean român în vârstă de 50 de ani, rezident de mult timp în Italia, a fost arestat luni, 20 noiembrie, fiind acuzat că a ucis-o pe Marielle Soethe, o femeie de naționalitate germană în vârstă de 70 de ani.

Marielle Soethe a fost găsită decedată pe 1 decembrie anul trecut în locuința sa situată din Citerna, provincia Perugia.

Carabinierii, alertați de o prietenă îngrijorată că nu mai reușea să intre în contact cu victima, au descoperit cadavrul cu semne evidente ale unei agresiuni violente, inclusiv abuzuri de natură intimă.

Investigațiile efectuate de carabinierii Secției de Investigații Științifice din Perugia și de R.I.S. Roma, alături de medicii de la Institutul de Medicină Legală, au permis stabilirea datei omorului pe 25 noiembrie 2022.

Probele colectate, inclusiv urme biologice, au condus la emiterea ordinului de arest preventiv împotriva românului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Complexitatea investigației a fost accentuată de natura deosebit de brutală a infracțiunii și de anumite detalii, cum ar fi lipsa forțării ușei de la intrare și închiderea neobișnuită a obloanelor casei.

Investigațiile au sugerat că femeia îl cunoștea pe agresor, acesta din urmă locuind în aceeași zonă. Această ipoteză a fost susținută de evaluările criminaliștilor de la R.I.S.

Astfel, după verificările la fața locului și interogarea persoanelor apropiate victimei, anchetatorii au identificat un vecin care a fost pus sub cercetări. Interacțiunile dintre femeia germană și român crescuseră în lunile dinaintea omorului, datorită colaborării lor în comerțul online de îmbrăcăminte.

Probele biologice găsite pe corpul Mariellei Soethe, în special în zonele afectate de leziuni defensive, corespund bărbatului român întărind ipoteza că acesta, cu consimțământul victimei, a intrat în apartament și a comis agresiunea fatală, inclusiv violența intimă.

În luna mai, în colaborare cu Centrul Operațional de Securitate Cibernetică din Perugia al Poliției, a fost efectuată o percheziție la domiciliul suspectului.

În timpul percheziției, au fost obținute elemente tehnice suplimentare care confirmă prezența bărbatului în apropierea locului crimei în momentul faptei.

Arestatul a fost transferat la Penitenciarul Capanne din Perugia, unde urmează să fie interogat de judecătorul de investigații preliminare.