Român acuzat în Italia că și-a ucis fratele, declarat nevinovat. „A fost un accident”

Un tânăr român a fost achitat în Italia de acuzația că și-ar fi ucis fratele în urmă cu aproape patru ani, informează Gazzetta del Sud.

Miercuri, 5 aprilie 2023, Curtea de Apel din Messina, printr-o expertiză medico-legală, a stabilit că, în noaptea de 19 mai 2019, în satul Femminamorta din comuna Barcellona Pozzo di Gotto (Sicilia), Ciprian Cătălin Apetroaei, un tânăr român care locuia în zonă, a murit în urma unui accident fatal și nu a fost ucis de fratele său mai mare, Tiberius Iulian care a fost arestat pentru omor.

Ciprian Cătălin Apetroaei, în vârstă de 26 de ani, a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică, 19 mai 2019, după ce a căzut de pe balustrada terasei apartamentului în care locuia cu fratele său. Lovitura la cap din momentul impactului cu solul i-a fost fatală, tânărul nostru conațional a decedat pe loc.

Fratele său a sunat imediat după ajutor, dar odată ajunși la fața locului, medicii de la 118 nu au putut decât să constate decesul victimei.

Ulterior, Tiberius Iulian Apetroaei a fost arestat sub acuzația că și-ar fi ucis fratele cu o lovitură la cap, iar apoi l-ar fi aruncat peste balustradă. În urma unei expertize medico-legale dispusă printr-o ordonanță din 10 noiembrie 2022, s-a demonstrat însă că acesta este nevinovat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
photo_2023-04-06_18-07-33
Tiberius Iulian Apetroaei și fratele său decedat, cIprian Cătălin Apetroaei

Judecătorii Curții din Messina, luând act de concluziile la care au ajuns cei doi experți, Antonio Oliva, profesor de Medicină legală și Vincenzo Arena, specialist în Anatomie patologică, care au exclus ipoteza unui omor, l-au achitat pe Tiberius Iulian de acuzația de omor „pentru că fapta nu există”.

Tânărul român a fost apărat de avocații Giuseppe Ciminata, din Barcellona și Biagio Maurizio Catalano, din Ragusa, care au susținut întotdeauna că a fost un accident și că clientul lor a spus întotdeauna adevărul.

Distribuie acest articol