Român acuzat pe nedrept în Italia de furtul unei poșete, polițiștii descoperă că era căutat în toată Europa pentru trafic de persoane

Polițiștii din Verona au arestat în seara zilei de duminică, 11 octombrie 2020, un infractor român care era căutat în toată Europa pentru trafic de persoane. Agenții de poliție au dat peste el din greșeală, după ce o persoană l-a acuzat, pe nedrept, de furtul unei poșete.

Potrivit Verona Sera, forțele de ordine au intervenit în jurul orei 18:30 de ieri pe Corso Portoni Borsari din localitatea menționată mai sus ca urmare a semnalării unui furt de poșetă. Victima furtului l-a indicat ca presupus autor pe un bărbat care, după ce a fost identificat de polițiști, s-a dovedit a fi un cetățean român cu inițialele V.A.C. și în vârstă de 33 de ani.

Cu toate acestea, ulterioare investigații efectuate de agenții de poliție au scos la iveală faptul că nu bărbatul român a fost cel care a comis furtul, dar când l-au verificat pe acesta în baza lor de date, polițiștii italieni au primit o alertă. Mai exact, acesta era căutat de autoritățile din Germania pentru trafic de persoane și avea pe numele său un mandat de arestare european.

La finalizarea verificărilor de rigoare, V.A.C. a fost pus sub arest de polițiștii din Verona pentru a fi extrădat apoi în Germania.