Un român aflat de 16 ani în Italia a devenit cetățean italian. „A contribuit la dezvoltarea comunității”

Constantin Prisaca, născut în România în anul 1976 și rezident în Italia din 2007, este acum cetățean italian din toate punctele de vedere. Ceremonia oficială de dobândire a cetățeniei italiene a fost oficiată de edilul localității Porto Torres (Sardinia), unde conaționalul nostru locuiește, relatează publicația Sardegna ieri-oggi-domani.

Constantin Prisaca lucrează ca tehnician dentar și în dimineața de 22 februarie 2023 a primit din mâinile primarului Massimo Mulas documentul semnat de Președintele Republicii, în cadrul unei mici ceremonii care a avut loc în „Palazzo del Marchese di San Saturnino”, unde își are sediul primăria localității respective.

Sursa foto: Sardegna ieri-oggi-domani

Primarul Mulas a mulțumit noului cetățean italian pentru contribuția pe care a adus-o în ultimii ani la dezvoltarea comunității și a reamintit importanța valorii ospitalității și a acceptării diferitelor culturi, care în prezent reprezintă bazele identității orașului Porto Torres.

Dobândirea cetățeniei italiene de către străini este reglementată de legea nr. 91 din 5 februarie 1992. Documentele necesare și modalitatea de depunere a cererii le puteți afla din articolul: Cetățenia italiană. Documente necesare și modalitatea de depunere a cererii.

Distribuie acest articol