Un român aflat în vacanță în Italia a fost arestat de carabinieri. Daniel era căutat de autoritățile olandeze

Un cetățean româna fost arestat de carabinierii din localitatea italiană Catania în după-amiaza zilei de luni, 17 august 2020,  în urma emiterii unui mandat de arestare european din partea autorităților olandeze. Din primele informații reiese că bărbatul a fost condamnat în Olanda la 6 ani de închisoare pentru proxenetism.

Romeo Daniel Apostu, 49 de ani. Foto: lasicilia.it

Potrivit publicației locale La Sicilia, numele românului este Romeo Daniel Apostu, în vârstă de 49 de ani, iar carabinierii din localitate au fost informați zilele trecute că acesta este căutat de autoritățile olandeze și că se află în localitate. În scurt timp, infractorul a fost localizat de militari într-un hotel din centrul orașului Catania, unde se pare că se afla în vacanță însoțit de două femei.

Conform celor relatate de autoritățile locale, Apostu a fost condamnat în Olanda la 6 ani de închisoare pentru că făcea parte dintr-o grupare de proxeneți care obliga mai multe tinere românce să folosească documente false și să se prostitueze în țara respectivă pentru profitul organizației. Odată arestat, bărbatul român a fost condus la penitenciarul Piazza Lanza din Catania și va rămâne acolo până când vor fi completate documentele de extrădare în Olanda unde urmează să-și ispășească pedeapsa.