Român ajuns pe străzi în Italia, ajutat să se întoarcă acasă. Soția i-a murit de cancer, iar el s-a îmbolnăvit și nu a mai putut munci

În inima istorică a orașului Sulmona, regiunea Abruzzo, un act de generozitate excepțională a schimbat destinul lui Relu, un român de 45 de ani. După multe nopți petrecute în frig, pe stradă, comunitatea locală a intervenit pentru a-i oferi o șansă de a se reîntoarce acasă, în România.

Relu, a cărui viață a fost marcată de pierderi și încercări grele, a fost nevoit să își găsească refugiu pe străzile Sulmonei după o serie de evenimente nefericite, relatează Il Centro.

Inițial, a venit în Italia în căutarea unui viitor mai bun, găsind de lucru în San Benedetto dei Marsi. Totuși, tragedia l-a lovit din plin când soția sa a decedat din cauza unui cancer, iar mai târziu a fost diagnosticat cu o patologie gravă, necesitând tratament medical prelungit la Spitalul Santo Spirito din Pescara.

Nu a mai putut lucra, iar pierderea locului de muncă și lipsa unui adăpost l-au adus într-o situație disperată, singura lui companie fiind cei doi câini.

Situația românului nostru a devenit cunoscută publicului larg datorită unei comerciante de pe strada Corso Ovidio, care a lansat un apel pe rețelele sociale:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Sta dormendo al freddo. Aiutiamolo a tornare a casa” (Dorme în frig. Să-l ajutăm să se întoarcă acasă).

Apelul a stârnit un val de solidaritate în întreaga comunitate. Locuitorii orașului, alături de voluntarii ANA, Crucea Roșie și membrii comunității românești din Sulmona, au răspuns prompt, organizând o colectă de fonduri într-un bar local.

Într-o singură zi, s-au strâns 500 de euro, suma necesară pentru a-i asigura lui Relu biletul de întoarcere în România, unde îl așteaptă fiica sa în vârstă de 18 ani și mama soției sale.

„Sunt emoționat. Nu vreau alți bani sau bunuri. Generozitatea voastră îmi este suficientă pentru a mă întoarce la familia mea”, a declarat Relu înainte de a părăsi Sulmona.

Astfel, un gest de bunătate colectivă reamintește tuturor că, indiferent de circumstanțe, există întotdeauna speranță și oameni gata să ofere un ajutor dezinteresat.