Român amendat și denunțat în Italia, folosea Certificatul Verde al unei alte persoane

Un cetățean român a ajuns zilele trecute în atenția autorităților italiene după ce agenții de la Poliția de Stat l-au surprins mâncând într-un restaurant din Roma deși nu avea Certificat Verde. Conaționalul nostru le-a prezentat polițiștilor italieni un Certificat Verde care aparținea unei alte persoane, relatează Roma Today.

Agenții de poliție l-au găsit pe bărbatul român, mai exact, într-un restaurant chinezesc de pe via Casilina, situată în capitala italiană, în timpul unui control de rutină care avea ca scop tocmai verificarea Certificatelui Verde (Green Pass denumit adesea în Italia).

Cetățeanul român le-a arătat polițiștilor un document digital cu Certificatul Verde, iar validitatea acestuia a fost confirmată în urma verificării. Din nefericire pentru românul nostru, însă, numele de pe document aparținea unui alt bărbat și nu celui care mânca liniștit la masă, în restaurant.

Oamenii legii n-au avut de ales atunci decât să-l amendeze pe român pentru că încălcarea normelor anti-COVID și, de asemenea, să-l denunțe pentru fals prin substituire de persoană.

Potrivit art. 494 din Codul Penal italian, bărbatul român riscă acum să fie trimis în judecată și să primească o pedeapsă de până la un an de închisoare pentru substituire de persoană.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI