Român arestat în autocar la frontiera cu Italia. Mergea să lucreze la cules de piersici

Un cetățean român în vârstă de 50 de ani a fost arestat de carabinieri în timpul unui control la Fernetti, fostul punct de trecere a frontierei dintre Slovenia și Italia. Bărbatul călătorea într-un autocar și venea să lucreze la cules de piersici în regiunea Emilia-Romagna, dar avea o „datorie” mai veche cu justiția italiană, el fusese condamnat în anul 2013 la 2 luni și 20 de zile închisoare pentru infracțiunea de furt.

Redeschiderea frontierelor în cadrul Uniunii Europene și a statelor spațiului Schengen a facilitat deplasarea și intrarea în ultimele zile pe teritoriul Italiei a mii de cetățeni proveniți din Estul Europei, în cea mai mare parte români, cu scopul de a lucra la muncile agricole specifice acestei perioade, scrie Ravenna Today.

În timpul unui control de rutină, carabinierii unităților din Basovizza și Aurisina (Trieste),  au identificat un bărbat român în vârstă de 50 de ani, care călătorea ca pasager la bordul unui autocar, cu destinația regiunea Emilia-Romagna. Bărbatul urma să se angajeze la o fermă în vederea colectării piersicilor.

După o verificare mai amănunțită în baza de date utilizată de autoritățile italiene, a ieșit la iveală că bărbatul avea pe numele său un ordin de închisoare emis de Parchetul din Bologna pentru un furt agravat comis în anul 2013, pe teritoriul provinciei Ravenna.

Având de executat 2 luni și 20 de zile de închisoare a trebuit să își înceteze brusc călătoria și a fost însoțit la închisoarea din Coroneo, unde își va plăti datoria către sistemul de justiție italian.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol