Român arestat în Italia într-un autocar care venea din România. A împrumutat mașina unui prieten și a vândut-o în altă țară

Un bărbat român în vârstă de 37 de ani, care călătorea la bordul unui autocar ce venea din România și tocmai intrase în Italia din Slovenia, a fost arestat de carabinierii din localitatea Duino-Aurisino, provincia Trieste, care au descoperit că pe numele individului exista un mandat de arestare.

Potrivit Rai News, în urmă cu cinci ani, conaționalul nostru a împrumutat mașina unui prieten și nu i-a mai returnat-o niciodată.

Aflându-se la acea vreme în orașul italian Bergamo din Lombardia, românul de 37 de ani i-a cerut prietenului său să-i împrumute mașina nou-nouță pe care și-o cumpărase spunând că are nevoie de ea pentru a putea căra cu ușurință sacoșele cu cumpărături de la supermarket până acasă.

A trecut o zi însă și prietenul generos nu a primit mașina înapoi, motiv pentru care l-a contactat pe bărbatul român și i-a cerut explicații. Acesta din urmă s-a justificat că mai are de făcut niște cumpărături și de aceea întârzie să i-o returneze.

Suspicios, proprietarul autoturismului a început să cerceteze profilul de Facebook al bărbatului român și a descoperit astfel că acesta fugise în Franța și încerca să-i vândă mașina acolo.

Orice tentativă de a-l convinge pe conaționalul nostru să-i returneze autovehiculul a eșuat, motiv pentru care proprietarul a depus un denunț la carabinieri, iar românul de 37 de ani a ajuns să fie anchetat pentru delapidare.

La finalizarea investigațiilor, bărbatul a fost trimis în judecată și condamnat în absența sa la 8 luni de închisoare, dar autoritățile italiene i-au pierdut urma și nu au reușit să-l aresteze.

În urmă cu câteva zile însă, infractorul român a pornit din România cu un autocar care se îndrepta spre Portugalia și care urma să treacă prin Italia.

La intrare în Peninsulă, autocarul a fost tras pe dreapta de carabinieri, iar pasagerii au fost controlați, oamenii legii descoperind astfel că românul de 37 de ani era căutat de circa cinci ani de justiția italiană.

Infractorul a fost închis în penitenciarul Coroneo din Trieste unde va rămâne până la ispășirea pedepsei.