Român arestat în Italia într-un autocar care venea din România. A împrumutat mașina unui prieten și a vândut-o în altă țară

Un bărbat român în vârstă de 37 de ani, care călătorea la bordul unui autocar ce venea din România și tocmai intrase în Italia din Slovenia, a fost arestat de carabinierii din localitatea Duino-Aurisino, provincia Trieste, care au descoperit că pe numele individului exista un mandat de arestare.

Potrivit Rai News, în urmă cu cinci ani, conaționalul nostru a împrumutat mașina unui prieten și nu i-a mai returnat-o niciodată.

Aflându-se la acea vreme în orașul italian Bergamo din Lombardia, românul de 37 de ani i-a cerut prietenului său să-i împrumute mașina nou-nouță pe care și-o cumpărase spunând că are nevoie de ea pentru a putea căra cu ușurință sacoșele cu cumpărături de la supermarket până acasă.

A trecut o zi însă și prietenul generos nu a primit mașina înapoi, motiv pentru care l-a contactat pe bărbatul român și i-a cerut explicații. Acesta din urmă s-a justificat că mai are de făcut niște cumpărături și de aceea întârzie să i-o returneze.

Suspicios, proprietarul autoturismului a început să cerceteze profilul de Facebook al bărbatului român și a descoperit astfel că acesta fugise în Franța și încerca să-i vândă mașina acolo.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Orice tentativă de a-l convinge pe conaționalul nostru să-i returneze autovehiculul a eșuat, motiv pentru care proprietarul a depus un denunț la carabinieri, iar românul de 37 de ani a ajuns să fie anchetat pentru delapidare.

La finalizarea investigațiilor, bărbatul a fost trimis în judecată și condamnat în absența sa la 8 luni de închisoare, dar autoritățile italiene i-au pierdut urma și nu au reușit să-l aresteze.

În urmă cu câteva zile însă, infractorul român a pornit din România cu un autocar care se îndrepta spre Portugalia și care urma să treacă prin Italia.

La intrare în Peninsulă, autocarul a fost tras pe dreapta de carabinieri, iar pasagerii au fost controlați, oamenii legii descoperind astfel că românul de 37 de ani era căutat de circa cinci ani de justiția italiană.

- Continuarea după publicitate -

Infractorul a fost închis în penitenciarul Coroneo din Trieste unde va rămâne până la ispășirea pedepsei.

@rotalianul