Român arestat în Italia la bordul unui autocar, era căutat de carabinieri de 8 ani

Un bărbat român în vârstă de 31 de ani a fost arestat în Italia la sfârșitul săptămânii trecute în timp ce se afla într-un autocar plin cu conaționali care se îndreptau din România spre Franța. În urma verificărilor efectuate asupra pasagerilor, militarii au descoperit că românul în cauză era căutat de autoritățile din Italia de mai bine de 8 ani pentru a fi pus sub arest.

Potrivit Espero News, carabinierii au descoperit că bărbatul român avea emis pe numele său un mandat de arestare eliberat în 2013 de Parchetul din Termini Imerese, o localitate din provincia siciliană Palermo. Acesta era acuzat că la acea vreme, în complicitate cu alți bărbați, se ocupa cu furtul de canistre pline cu motorină, dar și scule, din depozitele unor șantiere care executau lucrări de-a lungul autostrăzilor din Sicilia.

Abia intrat cu autocarul în Italia prin punctul de trecere al frontierei de la Fernetti, în provincia Trieste din Friuli Venezia Giulia, carabinierii din Aurisina l-au pus sub arest după ce au oprit autocarul cu călătorea pentru un control de rutină. Bărbatul de 31 de ani, care le-a spus carabinierilor că se îndrepta spre o localitate din regiunea franceză Provența pentru a lucra la cules de piersici, a fost condus apoi de forțele de ordine după gratiile penitenciarului Coroneo din Trieste.