Și-a bătut soția și a încercat să fugă din Italia. Român arestat într-un autocar la ieșire din Peninsulă

Un cetățean român, în vârstă de 48 de ani, a fost arestat duminică, 28 noiembrie 2021, la bordul unui autocar care tranzita localitatea Aurisina pentru a părăsi Italia. Conaționalul nostru încerca să fugă din această țară, deși avea pe numele său un ordin de reținere pentru violență domestică.

În urma controlului efectuat asupra pasagerilor din autobuz, carabinierii din Aurisina (provincia Trieste, regiunea Friuli-Venezia Giulia) au identificat printre ei un bărbat de origine română care era căutat pentru o infracțiune comisă pe teritoriul italian.

Potrivit ziarului italian Il Piccolo, cercetările efectuate ulterior de carabinieri au făcut posibilă constatarea faptului că bărbatul era destinatarul unui ordin de reținere pentru acte de violență împotriva soției sale, infracțiune comisă nu cu mult timp în urmă.

Sentința judecătorească era dată ca urmare a acestor fapte, asta după ce soția sa, pentru a se proteja atât pe ea, cât și pe copiii ei, a apelat la un centru de tutelare a victimelor violenței domestice, care apoi a ajutat-o să-l denunțe la autorități.

Ca urmare a acestor fapte, bărbatul român a fost condamnat la trei luni de închisoare, însă a crezut că poate fugi de pedeapsă părăsind Italia. Carabinierii l-au arestat, acesta fiind trimis apoi la închisoarea Coroneo din Trieste, unde își va executa pedeapsa.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI