Român arestat în Italia la șase luni după comiterea unei crime înfiorătoare

Un român în vârstă de 44 de ani, pe nume Gheorghe Busuioc, a fost arestat fiind responsabil pentru uciderea compatriotului său, Vasile Mihalcea, de 46 de ani. Crima s-a petrecut pe data de 12 mai 2021, într-o casă părăsită din cartierul Carbonara, de la periferia orașului Bari.

Vasile a murit în urma mai multor răni care i-au fost fatale, printre care unele de cuțit, iar altele provocate cu un obiect contondent cu care a fost lovit în zona capului și a toracelui. Totul în fața soției sale, care a asistat la crimă. Cuplul de români trăiau în condiții de mizerie extremă, carabinierii au declarat că în interiorul casei, care este aproape o ruină, mișunau șobolanii.

Gheorghe Busuioc a fost încă de la început principalul suspect în cazul morții lui Vasile Mihalcea. El a fost arestat la câteva ore după crimă de polițiștii italieni, în gara de pe via Cifarelli, când încerca să fugă din Bari și, probabil, din Italia.

Ceea ce a dus la acuzarea sa au fost mai presus de toate declarațiile acuzatoare ale soției lui Mihalcea, declarații pe care, însă, femeia și le-a retras ulterior și bărbatul a fost eliberat din închisoare.

Cercetările din cadrul anchetei coordonate de Parchetul din Bari au continuat și au permis, în cele din urmă, stabilirea responsabilității lui Gheorghe Busuioc datorită analizei ştiinţifice a probelor de la locul faptei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Testele ADN au confirmat că pe hainele și încălțămintea purtată de către acesta în momentul comiterii crimei erau urme de sânge aparținând victimei.

Busuioc a fost găsit într-o fermă din zona rurală din Toritto și dus la închisoare sub acuzația de omor.

Distribuie acest articol