Român arestat în Italia la șase luni după comiterea unei crime înfiorătoare

Un român în vârstă de 44 de ani, pe nume Gheorghe Busuioc, a fost arestat fiind responsabil pentru uciderea compatriotului său, Vasile Mihalcea, de 46 de ani. Crima s-a petrecut pe data de 12 mai 2021, într-o casă părăsită din cartierul Carbonara, de la periferia orașului Bari.

Vasile a murit în urma mai multor răni care i-au fost fatale, printre care unele de cuțit, iar altele provocate cu un obiect contondent cu care a fost lovit în zona capului și a toracelui. Totul în fața soției sale, care a asistat la crimă. Cuplul de români trăiau în condiții de mizerie extremă, carabinierii au declarat că în interiorul casei, care este aproape o ruină, mișunau șobolanii.

Gheorghe Busuioc a fost încă de la început principalul suspect în cazul morții lui Vasile Mihalcea. El a fost arestat la câteva ore după crimă de polițiștii italieni, în gara de pe via Cifarelli, când încerca să fugă din Bari și, probabil, din Italia.

Ceea ce a dus la acuzarea sa au fost mai presus de toate declarațiile acuzatoare ale soției lui Mihalcea, declarații pe care, însă, femeia și le-a retras ulterior și bărbatul a fost eliberat din închisoare.

Cercetările din cadrul anchetei coordonate de Parchetul din Bari au continuat și au permis, în cele din urmă, stabilirea responsabilității lui Gheorghe Busuioc datorită analizei ştiinţifice a probelor de la locul faptei.

Testele ADN au confirmat că pe hainele și încălțămintea purtată de către acesta în momentul comiterii crimei erau urme de sânge aparținând victimei.

Busuioc a fost găsit într-o fermă din zona rurală din Toritto și dus la închisoare sub acuzația de omor.