Român arestat în Italia. S-a prezentat cu un topor la locul de muncă al soției și a provocat diferite pagube

Un român rezident în provincia italiană Trento, în vârstă de 46 de ani, a fost arestat recent de carabinierii din localitățile Rabbi și Malè după ce și-a terorizat soția la locul de muncă, provocând diferite daune materiale cu un topor.

Potrivit publicației locale La Voce del Trentino, bărbatul român și soția sa se află în fază de separare, dar se pare că acesta nu acceptă situația. De aceea, la sfârșitul lunii trecute (martie 2022) a decis să-și exprime clar nemulțumirea prezentându-se la locul de muncă al femeii, care lucrează într-un hotel.

După ce i-a adresat soției sale diferite insulte și amenințări, conaționalul nostru a fost alungat de la hotel de alte persoane, care erau prezente și care au solicitat între timp și intervenția carabinierilor.

Bărbatul însă nu simțise că și-a exprimat furia destul de bine, motiv pentru care s-a întors cu un topor în mână la hotelul în care soția lucrează ca recepționeră și a început să distrugă geamurile de la ușa de la intrare.

Ulterior, individul a fugit, dar a fost depistat de carabinieri în localitatea Malè și, în urma unei percheziții, asupra sa a fost găsit un spray paralizant.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Carabinierii din Rabbi au fost cei care au intervenit în schimb la locul agresiunii și au stat de vorbă cu soția românului, aceasta mărturisindu-le că a fost victima abuzurilor psihologice și chiar și economice pentru mult timp, din partea soțului ei.

Autoritatea judiciară din Trento a decis astfel ca bărbatul să fie supus măsurii de arest la domiciliu până la finalizarea investigațiilor.

Sunteți victimă sau martor la scene de violență domestică?

Vă reamintim datele de contact ale instituțiilor din Italia la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri de violență și/sau exploatare a femeilor, înainte ca acestea să se transforme în tragedie, fie că sunteți victimă sau sunteți doar martor

  • Telefono Rosa – 06 3751 8282;
  • Dipartimento per le Pari Opportunità (Guvernul Italiei) – Telefon: 1522;
  • Carabinieri: telefon 112;
  • sau vă adresați la cea mai apropiată unitate de carabinieri/poliție din localitatea dumneavoastră.